CVO/Cube050 › Campus Groningen

CVO/Cube050

Zernike Campus

CVO/Cube050

Het Consortium voor Valorisatie en Ondernemerschap Groningen (CVO)/Cube050 helpt startende ondernemers om hun ambities op het terrein van innovatieve en duurzame groei in Noord-Nederland mogelijk te maken. In CVO/Cube050 werken Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen samen met onder meer Rabobank, FrieslandCampina, gemeente en provincie Groningen. Deze samenwerking zorgt voor een groot netwerk in de regio.

CVO/Cube050 biedt ruimte en faciliteiten, zoals coaching en ondersteuning aan kennisintensieve startups en studentondernemingen in de regio. Bij CVO/Cube050 kun je ondernemen tussen andere ondernemers. Sinds 2005 zijn ruim 150 bedrijven gestart via de incubator.

Daarnaast werken zij regionaal en (inter)nationaal nauw samen met bedrijfsleven, kennisinstellingen, maatschappelijke organisaties en overheid. Zij zijn partner van Enterprise Europe Network Noord-Nederland omdat ze veel ervaring hebben met het adviseren en begeleiden van (startende) ondernemers op gebied van innovatie, bedrijfsvoering, financiering en internationalisering.

 

Startup City

CVO/Cube050 is gevestigd in Startup City op de Zernike Campus, een inspirerende faciliteit voor innovatieve startups en scale ups. CVO/Cube050 biedt in Startup City zeshonderd vierkante meter kantoorruimte voor studentstarters, startende ondernemers en projecten. Naast elf kantoorruimtes zijn er twee communityruimtes en een multifunctionele ruimte waar studenten, starters en ondernemers werkplekken kunnen huren en waar uitwisseling en samenwerking wordt gestimuleerd.