Conferentie: Jong ondernemerschap in de regio › Campus Groningen

Conferentie: Jong ondernemerschap in de regio

Conferentie: Jong ondernemerschap in de regio

Conferentie: Jong ondernemerschap in de regio

wo, 27 november 2019
09:00 uur tot 19:00 uur
Start-Up City, Kadijk 2, Groningen

​Hoe gaat Noord-Nederland om met het stimuleren van een ondernemende houding bij jongeren? Beleidsmakers en andere geïnteresseerden zijn woensdag 27 november van harte welkom bij Start-up City op de Zernike Campus in Groningen.

Programma

  • Oprichter Jan Pleis laat zien hoe de Noordelijke start-up scene Groningen Ost-Friesland Oldenburg Emsland (GOOE) tot stand is gekomen.
  • Johannes Wolters, directeur bij Lode Holding BV, hoe het bedrijf startende studentondernemers in de gezondheidssector aan zich bindt en ze verder helpt met hun onderneming.
  • In de middag doen deelnemers mee aan de verschillende ondernemerschapsprogramma's in het hoger onderwijs.

Interreg Europe project E-COOL

De conferentie maakt onderdeel uit van de partner bijeenkomst die op 27 en 28 november plaatsvindt in het kader van het Interreg Europe project E-COOL. Tien partners uit Europa werken hierin samen aan het versterken van de regio door het stimuleren van een ondernemende houding bij jongeren.

Het doel van de bijeenkomst is kennisuitwisseling tussen verschillende regio's binnen Europa. Wat kunnen landen van elkaar leren? Nadat alle regio's door de partners zijn bezocht worden er in 2022 actieplannen geschreven voor regionale beleidsmakers die zorgen voor meer jong ondernemerschap in de Europese regio's. Meer informatie over het project is te vinden op www.interregeurope.eu/e-cool.