Campus geeft ruimte aan jong ondernemersschap › Campus Groningen

Campus geeft ruimte aan jong ondernemersschap

Campus geeft ruimte aan jong ondernemersschap

Campus geeft ruimte aan jong ondernemersschap

vr, 21 april 2017

Aanstaande maandag is het zo ver; verse pizza's op de Campus! Vanaf volgende week kunnen studenten, bewoners en bedrijfsleven een 'pizza trekken' uit de pizza-automaat die op het terrein van de Zernike Campus geplaatst wordt. Een mooie toevoeging voor de eet- en drink faciliteiten op de Campus.

De automaat krijgt een plek naast de Albert Heijn to go en bakt binnen vier minuten een hele pizza naar keuze met een doorsnede van 26 centimeter. Het is de derde pizza-automaat van bedenker Jordi Hillenga, die geplaatst wordt in de stad. De eerste automaat kreeg een plek bij de Jumbo-supermarkt in de Euroborg. Daarna volgde een automaat in de Poelestraat en vanaf maandag dus eentje op de Zernike Campus.

Volgens de ondernemer gaat in september van dit jaar een pilot van start op Nederlandse NS-stations en bij tankstations van Shell. In eerste instantie wordt op vijf plekken een pizza-automaat geplaatst. Wordt het een succes, dan zullen er volgens Hillenga meer van die automaten komen. 

Buitenland

Niet alleen in Nederland, ook vanuit het buitenland is belangstelling: binnenkort gaan er 150 pizza-automaten richting Zuid-Afrika waar ze een plekje krijgen bij tankstations en in supermarkten.

Als 18-jarige scholier introduceerde Hillenga in 2015 al de eerste pizza-automaat van Nederland. Volgens de ondernemer is er inmiddels ook een upgrade van zijn pizza-automaat: de pizza-automaat 2.0.

Pizza-automaat 2.0.

Deze automaat maakt het wachten op de pizza tot een feestje, zegt hij. "De automaat heeft een touchscreen die het bestellen nog makkelijker maakt. Maar dat niet alleen: tijdens het wachten kun je een spelletje doen, of juist filmpjes of foto’s maken." De automaat 2.0 wordt in september, tijdens de pilot, voor het eerst in gebruik genomen.