Vacature: Business Developer gezocht! › Campus Groningen

Business Developer - Biobased Economy (1,0 FTE)

Vacature: Business Developer gezocht!

Business Developer - Biobased Economy (1,0 FTE)

do, 12 april 2018

Functie en doel

Ter versterking van het team zoekt de Campus een Business Developer die het vak van de consultant begrijpt. De focus binnen deze functie ligt op het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid en het (door)ontwikkelen van inhoudelijke projecten t.b.v. 1 van onze speerpunten: Biobased Economy  (denk aan sectoren agro, food, chemie energie). Daarnaast zal je worden betrokken bij lopende projecten en zal je samenwerking moeten zoeken binnen en buiten het team om kansen om te zetten in resultaat. In gezamenlijkheid met regionale partijen versterk je met jouw inzet de economische bedrijvigheid​ en innovatiecapaciteit in de bio-economie in Noord Nederland.

Werkomgeving

De Campus Groningen Management BV werkt vanuit Noord Nederland met bedrijven, overheden en kennisinstellingen aan regionale ontwikkeling. Daartoe levert de Campus diensten op het gebied van management,  acquisitie, projectontwikkeling, branding en facility management. Het flexibele team bestaat uit allrounders en specialisten die met veel enthousiasme aan de toekomst van de regio werken. Campus Groningen is een marktgerichte netwerkorganisatie die werkt vanuit ondernemerschap, met een informele bedrijfscultuur en een sterk wij-gevoel.

De Campus zorgt voor een aantrekkelijk gebied met magneetwerking voor kennisintensieve bedrijven. Ze faciliteert de huidige en toekomstige gemeenschap om groei mogelijk te maken. Binnen projecten en activiteiten wordt nauw samengewerkt met o.a. het regionale MKB, het UMCG, de RUG, de Hanzehogeschool, NV NOM en vele anderen.

 

 

 

 

Een doorsnee dag

‘s Ochtend heb je een goed gesprek met een nieuwe relatie. Je overweegt om ze te helpen om hun indrukwekkende (laboratorium) groeiambities te verwezenlijken en de daartoe benodigde contacten, samenwerking en financiering te realiseren. Je belt eerst met twee vertrouwde ambassadeurs van de Campus  om snel een beeld te krijgen van de haalbaarheid van de plannen, terwijl je tegelijkertijd hun enthousiasme peilt voor een brainstormbijeenkomst waarbij je hun kennis nodig zult hebben en zij er als potentiele partner wellicht ook nog iets uit zouden kunnen halen. Jij besluit samen met het team snel een voorstel te schrijven richting de nieuwe relatie. Je enthousiasme, tact en communicatieve vaardigheden zijn cruciaal merk je.

Aan het begin van de middag schuif je aan bij een bijeenkomst over samenwerking met het bedrijfsleven op uitnodiging van een onderzoeker uit je netwerk. Je leert dat zijn faculteit de komende jaren zal investeren in nieuwe lab-faciliteiten. Je grijpt de verantwoordelijke projectmanager bij zijn mouw en overtuigt hem om direct een afspraak met jou in te plannen, gezien de mogelijke raakvlakken met de ambities van je nieuwe relatie.

Enthousiast kom je terug op kantoor, waar je aansluit bij het maandelijkse projectoverleg. Je bespreekt de voortgang van je drie lopende projecten en geeft aan dat je twee nieuwe bedrijven hebt gesproken die zich potentieel zouden willen vestigen op de Campus. Ook vertel je direct over je nieuwe relaties. ’s Avonds werk je je mail bij en bedenk je wie je verder nog bij de brainstorm uit zult nodigen. 

 

 

Met jouw competenties

 • handel je commercieel en klantgericht, creatief, leergierig en resultaatgericht;
 • onderhoud je bestaande en initieer je nieuwe contacten in je netwerk;
 • versterk je voortdurend de propositie op basis van geconstateerde behoeften;
 • vertaal je behoeften naar / creëer je concrete kansen en projecten voor het team en jezelf;
 • bedenk je samen met het team en je netwerk de beste (maatwerk)oplossingen;
 • verzorg je brede commitment voor de implementatie van veranderingen.      

 

Je bent iemand met

 • 3-5 jaar ervaring in een adviserende - , strategische - of business development rol
 • academisch werk- en denkniveau (HBO+) met een achtergrond in of affiniteit met de bio economie;
 • sterke netwerk-/relatievaardigheden (bestaand eigen netwerk is een pre);
 • een hardwerkende mentaliteit terwijl je zicht houdt op hoofdlijnen en de lange termijn;
 • een coachende en motiverende stijl ten opzichte van het team.

Pas jij in dit profiel?

Dan biedt de Campus jou graag de mogelijkheid om binnen een dynamische, innovatieve omgeving te werken waar op dagelijkse basis nieuwe ideeën en suggesties worden besproken, afgewogen en uitgevoerd.

Standplaats: Triade Groep, L.J. Zielstraweg 2, Groningen
Dienstverband: Bepaalde tijd
Uren per week: 36
Schaalindeling: Bruto ± € 3.000 – € 3.500 afhankelijk van ervaring
Mogelijk zal een assessment deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
Het sollicitatiegesprek zal plaatsvinden op 1 juni 2018.

Contactpersoon: Edward van der Meer, via Lisanne Brakenhoff (lisanne@campusgroningen.nl)
Solliciteren kan uitsluitend via het digitale sollicitatieformulier, tot en met 20 mei 2018.
Meteen na het verzenden van het digitale sollicitatieformulier wordt een ontvangstbevestiging gemaild met nadere informatie.