Uniek gebouw van Bytesnet zoekt naam! › Campus Groningen

Bytesnet zoekt naam voor innovatieve combinatie van datacenter en -lab op Zernike Campus

Uniek gebouw van Bytesnet zoekt naam!

Bytesnet zoekt naam voor innovatieve combinatie van datacenter en -lab op Zernike Campus

do, 5 oktober 2017

Datadienstverlener Bytesnet gaat op de Zernike Campus een combinatie van een geavanceerd datacenter en een innovatief datalab bouwen. De eerste paal moet al in de loop van november de grond in, maar een naam voor het ambitieuze project is er nog steeds niet. Daarom roept Bytesnet de hulp in van het publiek: bedenk een geschikte naam voor het datalab en win een geheel verzorgd lang weekend weg.

 

Het bedrijf heeft rond de prijsvraag een informatief spel bedacht. In dit spel wordt het nieuwe concept van het gebouw uit de doeken gedaan. Aan de hand van die informatie kunnen deelnemers aan de prijsvraag een geschikte naam bedenken.

“Het gebouw moet een dynamische plek worden, passend bij Campus Groningen en het regionale ICT-ecosysteem”

Bytesnet gaat op de Zernike Campus een spraakmakend, futuristisch en volledig aardbevingsbestendig gebouw met een totale oppervlakte van 5000 vierkante meter bouwen. Ongeveer de helft daarvan zal in beslag zal worden genomen door servers, maar er komt ook een groot datalab. Hier kunnen wetenschappers, studenten en bedrijven aan de slag met data-onderzoek.

“Het gebouw moet een dynamische plek worden, passend bij Campus Groningen en het regionale ICT-ecosysteem”, aldus Bytesnet-CEO Peter de Jong. “Datacenters vormen het hart van de digitale infrastructuur. Het zijn aanjagers van nieuwe clouddiensten, webapplicaties en data-intensief onderzoek. Datacenters zijn het nieuwe fundament onder de economie.”