UMCG start met 'Broodje Onderzoek'

UMCG start met laagdrempelige lezingen: 'Broodje Onderzoek'

UMCG start met 'Broodje Onderzoek'

UMCG start met laagdrempelige lezingen: 'Broodje Onderzoek'

do, 22 november 2018

Het UMCG gaat iets nieuws doen: vanaf heden kunnen geïnteresseerden aansluiten bij 'Broodje Onderzoek'. Broodje Onderzoek is een lunchprogramma waarbij men gedurende de werkweek op laagdrempelige wijze kennis kan maken met toponderzoek in het academische ziekenhuis (UMCG). Vanaf twaalf uur 's middags kan men aansluiten voor de lunch en tegelijkertijd getrakteerd worden op recente ontwikkelingen vanuit medisch onderzoek. Toponderzoekers vanuit verschillende specialismen zullen de komende maanden hun resultaten en werkwijze toelichten in toegankelijke lunchlezingen. Tijdens de lezingenreeks zullen onder andere het gebruik van nieuwe technieken zoals Virtual Reality, Big Data en Kunstmatige Intelligentie in gezondheidsonderzoek aan bod komen. De eerste editie is op 29 november 2018, de tweede editie vindt plaats op 31 januari 2019.

 

 

Eerste editie: je brein de baas

De eerste lunchlezing wordt verzorgd door de neurowetenschapper, André Aleman. Aleman is een innovatief, internationaal vooraanstaand hersenonderzoeker. Aleman bracht onder andere de hersenen van schizofreniepatiënten, die stemmen horen, in beeld. Momenteel leidt hij het eerste onderzoek ooit, dat de functionaliteit van de hersenen van gezonde ouderen in Okinawa (Japan) in kaart brengt. Bovendien schreef Aleman de bestseller ‘Je brein de baas’ over de vraag in hoeverre wij in staat zijn bewust keuzes te maken.

Voor iedereen toegankelijk

De ‘Broodje Onderzoek’ lezingen duren ongeveer een half uur, waarna er tijd is voor vragen. De lunchlezingen zijn voor iedereen toegankelijk, ook voor bijvoorbeeld bedrijven in de stad. Voor slechts € 7,50 krijgt de bezoeker een verzorgde lunch en toegang tot de lezing.

Aanmelden

Op donderdag 29 november start de het eerste Broodje Onderzoek vanaf 12:00 uur in het UMCG (lokaal 16 Onderwijscentrum). Deze eerste editie wordt geopend door Marian Joëls, lid van de Raad van Bestuur.
Opgeven is verplicht en kan via de volgende link:  https://goo.gl/pBHSVG

Programma 29 november - Broodje Onderzoek
  • 12.00 uur   Inloop en lunch
  • 12.30 uur   Opening door Raad van Bestuur UMCG
  • 12.35 uur   Interactieve lezing door André Aleman
  • 13.00 uur   Uitloop, vragen en netwerken