Nieuwe laadpalen van RUG op Zernike Campus › Campus Groningen

Nieuwe laadpalen van RUG op Zernike Campus

Nieuwe laadpalen van RUG op Zernike Campus

Nieuwe laadpalen van RUG op Zernike Campus

ma, 29 januari 2018

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) heeft onlangs acht nieuwe laadpalen voor het opladen van elektrische auto's in gebruik genomen op Zernike Campus Groningen. Op parkeerplaats P2 zijn twee laadpalen gerealiseerd. Op parkeerplaats P1, achter de bewakingsloge, zijn zes laadpalen gerealiseerd.​ De laadpalen zijn gerealiseerd in samenwerking met het bedrijf Newmotion. Een goede en belangrijke stap op weg naar duurzaamheid op Campus Groningen!

Laadpalen Hanzehogeschool

Met deze nieuwe laadpalen voor het opladen van elektrische auto's wordt het aantal laadpalen op Zernike Campus goed uitgebreid. De Hanzehogeschool is enkele jaren geleden al gestart met het aanbieden van laadpalen op de parkeerplaatsen. Zo heeft de Hanzehogeschool momenteel vier laadpalen beschikbaar op P3. Deze zullen eind maart wel worden verhuisd naar een nader te bepalen locatie, in verband met verbouwingen. Daarnaast heeft de Hanzehogeschool nog twee laadpalen op P4 (achter het WA Sportcentrum) gerealiseerd.

Een van de nieuwe laadpalen op P2 op Zernike Campus Groningen
Een van de nieuwe laadpalen op P2 op Zernike Campus Groningen

Opladen bij bedrijven en P+R

Naast deze laadfaciliteiten voor elektrisch rijden bij de kennisinstellingen, hebben sommige bedrijven op Zernike Campus ook een laadpaal geplaatst op eigen terrein, zoals bijvoorbeeld Cj2 aan het Zernikepark 1 en bij HNK (Het Nieuwe Kantoor) aan het Zernikepark 12. Ook zijn er acht laadpalen geplaatst op de P+R vlakbij Zernike Campus, de P+ R Reitdiep.

Kaart

Voor een overzicht van de parkeerplaatsen waar de laadpalen staan, klik dan hier.