Tweede Campus Café op Healthy Ageing Campus bij ERIBA › Campus Groningen

Tweede Campus Café op Healthy Ageing Campus bij ERIBA

Tweede Campus Café op Healthy Ageing Campus bij ERIBA

Tweede Campus Café op Healthy Ageing Campus bij ERIBA

ma, 1 oktober 2018

Campus Groningen organiseert op donderdag 11 oktober 2018 het tweede Campus Café op Healthy Ageing Campus. Het thema van dit Café zal aansluiten bij de Healthy Ageing Week (6-14 oktober): een Gezonde Omgeving. We zijn ditmaal te gast bij onderzoeksinstituut ERIBA. Bij ERIBA doen wetenschappers onderzoek naar verouderingsprocessen van het menselijk lichaam, met ultramoderne onderzoeksfaciliteiten. Kom langs en maak van de gelegenheid gebruik deel te nemen aan een kleine tour door dit instituut.

Programma en locatie

16.00 uur       Inloop met koffie/drankje
16.15 uur       Welkomstwoord door Campus Groningen
16.20 uur       Introductie over ERIBA, onderzoeksinstituut naar verouderingsprocessen en gezond ouder worden
16.25 uur       Mark Spit (UMCG) over 'Een Gezonde Omgeving', het thema van de Healthy Ageing Week
16.35 uur       Borrel en mogelijkheid tot rondleiding door ERIBA
17.30 uur       Einde programma

Locatie
ERIBA, Science Hall op de Healthy Ageing Campus. ERIBA Science Hall ligt aan de noordzijde van het terrein van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en is goed te bereiken. Met de auto kun je gebruik maken van de parkeergarage UMCG Noord. Vanaf Station Groningen neem je P+R Citybus 22 en stap je uit bij halte UMCG Noord.

ERIBA gebouw
ERIBA gebouw

Over ERIBA

ERIBA is een onderzoeksinstituut van het UMCG en de Rijksuniversiteit Groningen. Hier werken topwetenschappers met hun onderzoeksgroepen aan fundamenteel onderzoek naar het verouderingsproces en ziekten die daarmee gepaard gaan. Het onderzoek wordt uitgevoerd op celniveau en met modelorganismen zoals wormen en fruitvliegjes. Centraal staat de vraag welke mechanismen ten grondslag liggen aan ziekten zoals Alzheimer en Parkinson, maar ook wat de basale oorzaken zijn van tumorvorming en Diabetes Mellitus. Naast laboratorium- en kantoorfuncties zijn in het ERIBA-gebouw een groot aantal ultramoderne onderzoeksfaciliteiten. ERIBA-onderzoekers maken gebruik van technieken op het gebied van bijvoorbeeld genoom- en eitwitonderzoek, microscopie, bioinformatica en cel-isolatie.

Over het Campus Café

Het Campus Café wordt twee maal per jaar georganiseerd door het Campusmanagement, zowel op Zernike Campus als op de Healthy Ageing Campus, voor alle mensen die op de campus werken, studeren of er op een andere manier bij betrokken zijn. Je treft hier je partners uit de kennisinstellingen, het bedrijfsleven en het campusmanagement.