Studenten winnen Noordelijke Innovatie Persprijs › Campus Groningen

Studenten winnen Noordelijke Innovatie Persprijs met nieuwsapp voor basisschoolleerlingen

Studenten winnen Noordelijke Innovatie Persprijs

Studenten winnen Noordelijke Innovatie Persprijs met nieuwsapp voor basisschoolleerlingen

ma, 4 juni 2018

Een groep Masterstudenten van de opleiding Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen heeft vrijdag de Noordelijke Innovatie Persprijs gewonnen met hun idee voor een nieuwsapp voor basisschoolleerlingen. Hun idee voor ‘GROwin’ sloeg aan bij de vakjury en daarmee lieten ze vijf andere ideeën voor journalistieke innovaties achter zich.  

GROwin'

Masterstudenten van de RUG zijn drie weken lang bezig geweest om een vernieuwend journalistiek product te bedenken. GROwin’ wil basisschoolleerlingen op een leuke manier in aanraking laten komen met het nieuws, door zelf een overzicht te maken van het belangrijkste nieuws uit de wereld, maar ook de eigen regio. Ze schrijven dan begrijpelijke teksten en maken vlotte filmpjes – al dan niet met bekende gastvloggers - die aansluiten bij de doelgroep. De leerlingen krijgen daarbij ook nog eens drie vragen over het nieuws. Beantwoord je die goed, dan krijg je punten die zijn in te wisselen voor een beloning. Bovendien kan er een competitie-element aan worden toegevoegd.

Volgens de jury was het idee voor GROwin’ goed, omdat de studenten zich vooralsnog op de regio Groningen hebben gericht en daardoor het idee haalbaar en mogelijk schaalbaar is. Interessant is de koppeling met regionale media en het feit dat GROwin’ ook echt inzet op eigen content die aansluit bij de doelgroep. De juryleden waren het dan ook unaniem eens: GROwin’ was de winnaar van de prijs, die bestaat uit een coachingstraject ter waarde van 1000 euro.

Noordelijke Innovatie Persprijs

De Noordelijke Innovatie Persprijs is een beloning voor de meest kansrijke journalistieke startup van de master Journalistiek van de Rijksuniversiteit Groningen, en is een initiatief van de NoorderPersSociëteit, NDC Mediagroep (DvhN) en het Groningse productiebedrijf Pro-Time Broadcast & Content BV. De jury bestond uit Maaike Wind (DVHN), Esther van der Meer (DVHN), Pieter de Hart (RTV Noord), Remy van Mannekes (RTV Noord), Rob Siebelink (Universiteitskrant) en Louis Stiller.

Tekst: op basis van gic.nl
Foto: gic.nl