Studenten Hanzehogeschool ontwikkelen slimme aardappel › Campus Groningen

Studenten Hanzehogeschool ontwikkelen slimme aardappel

Studenten Hanzehogeschool ontwikkelen slimme aardappel

Studenten Hanzehogeschool ontwikkelen slimme aardappel

do, 7 maart 2019

Een intelligente aardappel: kan dat ook al? Ja, zeker, sinds kort bestaat dat ook! Dat is te danken aan vier Groningse studenten HBO-ICT. Dat meldt de Digital Society Hub, een broedplaats en innovatiewerkplaats, gevestigd op Zernike Campus, voor de noordelijke regio van de Hanzehogeschool Groningen. De studenten ontwikkelden een aardappel die informatie uit de grond zendt naar de boer.

Smart Potatoe

Vier studenten van de opleiding HBO-ICT hebben zich in opdracht van 5Groningen bezig gehouden met de ontwikkeling van de Smart Potatoe. De studenten ontwikkelden een Smart Potatoe die real time informatie vanuit de grond verstuurt naar de server. De gebruiker, de boer, kan daarbij informatie op een webapplicatie inzien. In een video (rechts) leggen ze hun opdracht uitgebreid uit, vertellen ze over het vervolg en hun ervaringen. Ook de rol van 5Groningen wordt toegelicht en komt de boer aan het woord.

Vervolg

Studenten van de opleidingen Sensortechnologie, Industrieel Product Ontwerp en HBO-ICT buigen zich nu allen met een eigen opdracht aan de doorontwikkeling van de Smart Potatoe en werken waar mogelijk samen. 

Over de Digital Society Hub

De Digital Society Hub (DSH) van de Hanzehogeschool is een inspirerende omgeving, een broedplaats voor de noordelijke regio, gevestigd op Zernike Campus. Het is een innovatiewerkplaats waar creatieve en kundige mensen uit het bedrijfsleven (zowel mkb als grootbedrijf), onderwijs en onderzoek met technische (digitale) faciliteiten samen oplossingen bedenken en uitproberen met ICT, communicatie en interactieve media.

Bron: gic.nl en DHS

Smart Potatoe

Smart Potatoe