RUG viert in juni 81e lustrum met thema ‘All Inclusive’ › Campus Groningen

RUG viert in juni haar 81e lustrum met als thema ‘All Inclusive’

RUG viert in juni 81e lustrum met thema ‘All Inclusive’

RUG viert in juni haar 81e lustrum met als thema ‘All Inclusive’

do, 7 februari 2019

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bestaat 405 jaar. In een compacte periode van tien dagen trakteert de universiteit van 5 t/m 16 juni 2019 studenten, medewerkers, alumni, Stad en ommeland op een zeer gevarieerd programma, met als voornaamste evenementen een wetenschappelijk congres over diversiteit, de rentree van de Nacht van Kunst en Wetenschap, een dansfeest dat géén galabal is, een theatervoorstelling en een alumnidag. Campus Groningen feliciteert de RUG met dit prachtige jubileum!

All Inclusive

Het thema van dit 81e lustrum is All Inclusive. Honderd jaar na de invoering van het algemeen kiesrecht zijn onderwerpen als diversiteit, inclusiviteit, en gelijkwaardigheid actueler dan ooit in de samenleving. Dr. Mónica López López, voorzitter van de Academische raad die het thema bewaakt, zal het thema dinsdag toelichten. Hierna worden de verschillende programmaonderdelen van de lustrumviering kort gepresenteerd.

Aftrap lustrum op 12 februari

Dinsdag 12 februari, van 12.00-13.00 uur, presenteert de RUG het lustrumprogramma tijdens een lunchbijeenkomst in de USVA, Munnekeholm 10. De bijeenkomst begint met de bekendmaking, door Rector Magnificus Elmer Sterken, van de namen van de twee wetenschappers die tijdens het lustrum een eredoctoraat van de RUG zullen ontvangen in een ceremonie in de Martinikerk op vrijdag 14 juni. Aanmelden voor dit event op 12 februari kan hier.