RUG opnieuw beste algemene masteruniversiteit › Campus Groningen

RUG opnieuw beste algemene masteruniversiteit

RUG opnieuw beste algemene masteruniversiteit

RUG opnieuw beste algemene masteruniversiteit

wo, 6 maart 2019

In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen 12 opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het label Topopleiding. De master Nanoscience van de RUG is zelfs beoordeeld als beste universitaire masteropleiding van Nederland. Van de negen algemene/brede universiteiten staat Groningen net als in 2018 op de eerste plaats, maar deelt deze plek nu wel met Maastricht. Met de technische universiteiten erbij mag de RUG zich de vierde masteruniversiteit van Nederland noemen. Campus Groningen feliciteert de RUG van harte met deze mooie beoordeling.

Twaalf topopleidingen

In de Keuzegids Masters zijn beschrijvingen opgenomen van alle masteropleidingen die officieel in Nederland zijn geregistreerd. De RUG heeft het hoogste aanbod met 96 masteropleidingen. Bij de meeste masters wordt bovendien met punten een kwaliteitsoordeel gegeven. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het label Topopleiding geeft bij een score van 75 punten of meer. Landelijk kregen 130 masterstudies dit label; dit zijn er iets minder dan vorig jaar.

Van de masteropleidingen van de RUG mogen zich er 12 Topopleiding noemen (abusievelijk werden er eerst 13 vermeld): Nanoscience, Rechtswetenschappelijk Onderzoek (research), Economics and Business (research), Astronomy, Behavioural and Cognitive Neurosciences (research), Ecology and Evolution, Medical Pharmaceutical Sciences, Archeologie (research), Public International Law, Mathematics, American Studies, en Econometrics Operations Research and Actuarial Studies.

Zeven jaar

De master Nanoscience (Faculty of Science and Engineering) staat voor het zevende jaar achtereen in de top drie van beste masteropleidingen. En is dit jaar ook nog eens de beste masterstudie van Nederland met een score van 100 punten.

13 eerste plekken

Naast de topmasters zijn ook nog 13 andere masteropleidingen van de RUG eerste in hun categorie. Het gaat om: Archeologie, Clinical & Psychosocial Epidemology, Economische Geografie, Culturele Geografie (Leeuwarden), Farmacie, Geneeskunde, Sport Sciences, Human Resource Management, Human-machine Communication, Mediastudies, Spatial Sciences, Supply Chain management, en Theologie en Religiewetenschappen (research).

Masterdag

Met de Masterdag op 29 maart in het vooruitzicht is deze uitslag prachtig nieuws voor Groningen. Op de RUG Masterdag organiseren de faculteiten voorlichting over de masterstudies op locatie. Deze voorlichting is bedoeld voor studenten die hun bachelor aan een andere universiteit hebben behaald en overwegen om in Groningen een master te volgen, HBO-studenten die een RUG-masteropleiding willen volgen, RUG-studenten die zich willen oriënteren op een master, en natuurlijk voor andere belangstellenden.

Over de Keuzegids Masters 2019

In de Keuzegids worden alle Nederlandse masteropleidingen kort beschreven, HBO en WO. Bij de meeste wordt ook een kwaliteitsoordeel gegeven, op basis van studentenoordelen (NSE) en het oordeel van keurmerkinstantie NVAO.

Bron artikel: rug.nl