Publieksevenementen Lustrum RUG van start › Campus Groningen

Publieksevenementen viering RUG 405-jaar van start

Publieksevenementen Lustrum RUG van start

Publieksevenementen viering RUG 405-jaar van start

ma, 3 juni 2019

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) bestaat 405 jaar en viert dit met een zeer gevarieerd programma, toegankelijk voor iedereen. Van studenten, medewerkers, tot alumni, Stad en ommeland.  Met nog een paar dagen te gaan barst het feest straks los van 5 juni t/m 15 juni, met als voornaamste evenementen een wetenschappelijk congres over diversiteit, de rentree van de Nacht van Kunst en Wetenschap, een dansfeest dat géén galabal is, een theatervoorstelling en een alumnidag. Campus Groningen feliciteert de RUG met dit prachtige jubileum! De kaartverkoop is van start via: www.rug.nl/lustrum/tickets 

Thema: All Inclusive

Het thema van het 81e lustrum van de RUG is All Inclusive, want de RUG nodigt iedereen uit om deze verjaardag mee te vieren. De universiteit staat voor onderwijs en onderzoek wat in vrijheid plaats kan vinden. In de 405 jaar van haar bestaan is de universiteit uitgegroeid tot een zeer diverse gemeenschap van zo’n 6.000 medewerkers en 31.000 studenten, van allerlei leeftijden, en uit meer dan 120 verschillende landen. De RUG ziet die diversiteit als een belangrijk aspect van academisch succes. Uitzonderlijk onderwijs en onderzoek is gebaat bij een open academische gemeenschap, bestaand uit heel veel verschillende talenten. Verschil hoort erbij en maakt ons sterker. Maar die kracht van diversiteit komt alleen uit de verf als iedereen ook echt kan meedoen. 

Drie grote publieksevenementen


Totally Shifted

  • Grand Theatre, Grote Markt 35
  • Woensdag 5 t/m zaterdag 15 juni
  • Elke dag twee, drie of vier voorstellingen!
  • 75% Nederlands gesproken, 25% Engels, maar te volgen voor iedereen!
  • Duur ca 70 minuten

Comedy theatre met de intensiteit van een videoclip. Een swingende voorstelling met de lengte van een voetbalhelft. We volgen de oude, wat verbitterde hoogleraar Rutger van Boeckel op zijn nachtelijke tocht door bruisend Groningen. Studentenhuizen, boze buren, huisjesmelkers. Verloren liefdes. Kroegen, sociëteiten en het rauwe leven op straat. En de mythologische Mercurius die eindelijk van zich laat horen.

Geschreven door Frank den Hollander en Jan Veldman. Regie: Jack Nieborg. Met o.a. Olaf Vos, Petra Agricola, Nikos Voulgarikis en Johan Patje.


De Nacht van Kunst en Wetenschap

 

Op zaterdag 8 juni bruist de hele binnenstad van Groningen van de activiteiten. Van het Academiegebouw via de Der Aa-Kerk tot en met het Groninger Museum kun je genieten van meer dan 150 acts: wetenschappelijke proeven en demonstraties, lezingen over het lustrumthema inclusiviteit, debatten, workshops en natuurlijk veel straattheater, cabaret en muziek. Tot de grote namen op het programma van de Nacht behoren zangeres Roxeanne Hazes, NRC-columnist en programmamaker Clarice Gargard, Boom Chicago-oprichter Greg Shapiro, Tim Hofman, Wim Daniëls en uit ons eigen Groningen Marlene Bakker en Harry Niehof.

Waar en wanneer?
- Binnenstad Groningen
- 20.00 – 02.00 uur
De Nacht heeft ook een eigen website: nachtvankunstenwetenschap.nl/


Now that's what I call a gala!

Bij een lustrum hoort uiteraard een galabal. Het gala op 13 juni staat in het teken van de jaren ’90 en wordt geopend door Gerard Joling. Naast hem zijn er ook andere acts: de al even spraakmakende interactieve dansperformance Mechanical Ecstacy van Club Guy & Roni uit Groningen, en de good old dj Joost van Bellen om ervoor te zorgen dat de voetjes tot in de kleine uurtjes in beweging blijven!

Waar en wanneer?
- Donderdag 13 juni 2019
- Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2, Groningen
- Tijd: deuren openen om 20:00 uur, show begint om 21:00 uur

 

Bron: RUG.nl

 

Het grootste gala, toegankelijk voor iedereen.

Het grootste gala, toegankelijk voor iedereen.