Polyganics kan markt op met innovatieve hersenpleister › Campus Groningen

Polyganics kan markt op met innovatieve hersenpleister na CE Mark Certificering voor LIQOSEAL®

Polyganics kan markt op met innovatieve hersenpleister

Polyganics kan markt op met innovatieve hersenpleister na CE Mark Certificering voor LIQOSEAL®

do, 9 januari 2020

Polyganics, een medisch-technologisch bedrijf dat medische hulpmiddelen die het lichaam zelf afbreekt, ontwikkelt, produceert en op de markt brengt, heeft in janauri 2020 CE markering voor LIQOSEAL® verkregen. De LIQOSEAL® is een eenvoudig bruikbare en innovatieve hersenpleister. Polyganics zal de innovatie per direct in Europa lanceren. Het bedrijf dat in dit jaar nieuwbouw zal realiseren op Campus Groningen, kan hiermee een flinke stap voorwaarts maken in haar ontwikkeling.

Uitstekende data uit klinische trials

De goedkeuring van de CE markering is gebaseerd op uitstekende data van Polyganics’ ENCASE I klinische trial, die de veiligheid en prestatie of LIQOSEAL® in het verminderen van cerebrospinaal vocht (CSF) lekkage na electieve schedeloperatie. Resultaten van 3-maandelijkse follow-up laten afwezigheid van CSF lekkage zien, wat wordt bevestigd door MRI, geen klinisch significante zwellingen en geen negatieve gebeurtenissen na de operatie die te maken hebben met het gebruikte hulpmiddel. 

In eerste instantie zal Polyganics LIQOSEAL® commercialiseren in geselecteerde Europese landen, tezamen met gerenommerde distributiepartners die uitgebreide ervaring hebben met neurochirurgische producten. In de loop van 2020 zal Polyganics het netrwerk verder uitbreiden door toevoeging van meerdere distributeurs verspreid over Europa. 

Bron artikel en copyright foto: Polyganics