Pluk geluk met de Campus Daily Mile › Campus Groningen

Pluk geluk met de Campus Daily Mile

Pluk geluk met de Campus Daily Mile

Pluk geluk met de Campus Daily Mile

do, 10 oktober 2019

Campus Groningen organiseert deze week (Healthy Ageing Week) tot en met vandaag, donderdag 10 oktober, de Campus Daily Mile op de Healthy Ageing Campus. Dit is een lunchwandeling van ongeveer 1 mijl lang langs gebouwen, bedrijven en onderzoekers in en om het UMCG. Wandelen is namelijk een hele goede manier om even je hoofd leeg te maken, frisse lucht binnnen te krijgen, kortom gezond voor lijf en gemoed! Deelnemers uit het UMCG aan de eerste wandeling op maandag 4 oktober schreven een kort verslag van hun ervaring tijdens de Campus Daily Mile: laat je inspireren en wandel mee vandaag!

 

Pluk geluk

De zon scheen, het was prima weer voor de eerste Campus Daily Mile van de Healthy Ageing Week die draait om het thema mentale gezondheid. Voor de hoofdingang van het UMCG verzamelde zich om 12.00 uur een handje vol deelnemers. Zowel UMCG’ers als niet-UMCG’ers. “Wandelen is goed voor je mentale gezondheid. Zelfs beter dan hardlopen. Dus laten we gaan”, spoorde Amber van der Schaaf van Campus Groningen de groep aan.

Reuzenkind

Voor het Protonencentrum bewonderde de groep het Reuzenkind van 15.000 kilo (foto bovenin). Daarna gaf Afiena Benthem, stafmedewerker radiotherapie, uitleg over protonentherapie. “Komt er geen gevaarlijke straling vrij?”, vraagt een deelnemer die gepensioneerd is maar jaren in het UMCG werkte als oncologieverpleegkundige. “Nee, want we hebben hier muren van wel vijf meter dik”, legt Afiena uit.

 

Wormen, muizen en zeebravissen

Daarna brachten de wandelaars een bezoek aan ERIBA. Onderzoeker Judith Paridaen vertelde hoe ze daar onder meer met wormen, muizen en zeebravissen onderzoek naar veroudering doen.

Meedoen?
Heb je ook zin in een lunchwandeling of wil je naar de lezing van Dr. Joeri Tijdink op vrijdag 11 oktober? Je kunt je nog opgeven voor de lunchwandelingen (via events@campusgroningen.nl) en deelnemen aan andere activiteiten van de Healthy Ageing Week.

Bron tekst en foto's: UMCG en Campus Groningen

Kracht en ziek zijn

Via de hoofdingang wandelde de groep naar binnen om de expositie Vereeuwigd: Kracht! in de Fonteinstraat te bekijken. Deze bestaat uit 10 portretten van mensen die ziek zijn (geweest) en vertellen wat ze hebben meegemaakt en hoe ze in het leven staan. Indrukwekkende foto’s en verhalen.

Een medewerker die bij de medische administratie van KNO werkt, verheugt zich op het bezoek aan het Protonencentrum. “Veel van onze patiënten verwijzen we daar naartoe. Ik vind het leuk om er nu zelf even te kunnen kijken en heb me daarom opgegeven voor deze wandeling. In mijn lunchpauze ga ik trouwens vaker een stukje lopen, het is lekker om dan even niks aan je hoofd te hebben.”