Pilot Photanol op Zernike Campus › Campus Groningen

Pilot Photanol op Zernike Campus

Pilot Photanol op Zernike Campus

Pilot Photanol op Zernike Campus

di, 4 juni 2019

Veel chemische bedrijven zoeken naar manieren om hun uitstoot van CO2 te verminderen of nuttig te gebruiken. Photanol B.V. ontwikkelde daarom de afgelopen jaren een proces om chemicaliën te produceren uit CO2 en zonlicht, met een LED gedreven fotobioreactor. In 2020 gaat het bedrijf samen Nouryon in Delfzijl een demonstratiefabriek bouwen om dit proces op industriële schaal te testen. Ter voorbereiding verplaatst Photanol eerst een paar pilot programma’s naar ZAP op Zernike Campus Groningen, om het proces alvast te testen en samen met onderzoeksgroepen en studenten te verbeteren.

Moderne biobased uitstraling

ZAP op Zernike Campus biedt de juiste moderne biobased uitstraling en de faciliteiten die Photanol nodig heeft om zich verder te ontwikkelen. Daarnaast ziet Photanol de nabije aanwezigheid van gespecialiseerde onderzoeksgroepen en studenten op  Campus Groningen als een unieke kans om samenwerkingsverbanden aan te gaan en gemotiveerde stagiaires te vinden. 

Photanol op Zernike Campus

De pilot plant van Photanol bestaat uit dubbele geklimatiseerde containers volledig ingericht als laboratorium. In een van de containers wordt een LED gedreven photobioreactor geplaatst, deze container krijgt een glazen wand zodat de reactor ook van buiten goed te zien is.

Bron: northernknowledge.nl en zap.nl
Copyright foto: Campus Groningen