Gronings zonne-energie initiatief haalt het NOS Journaal › Campus Groningen

Oud-studenten Hanzehogeschool in NOS Journaal over zonne-energie

Gronings zonne-energie initiatief haalt het NOS Journaal

Oud-studenten Hanzehogeschool in NOS Journaal over zonne-energie

di, 8 augustus 2017

Foto: Peter Tahl

Twee oud-studenten aan de Hanzehogeschool Groningen hebben het NOS-journaal gehaald met een opmerkelijk initiatief op het gebied van zonne-energie. Via hun bedrijf Enie.nl - opgericht met steun van incubator Cube050 – bieden ze ‘gratis’ zonnepanelen aan. Althans: de consument hoeft niet te betalen voor de aanschaf, maar wel voor de zonne-stroom, die goedkoper is dan de reguliere stroom. Dit initiatief zou wel eens een nieuwe impuls kunnen geven voor het gebruik van zonnepanelen. Het tweetal had al een ontmoeting met Al Gore.

Het NOS – journaal laat de Groningse ondernemers uitvoerig aan het woord over de vraag hoe zij zijn geïnspireerd door Al Gore. Ze vertellen er over op de website van het NOS-journaal.

‘Al Gore probeert jonge ondernemers te stimuleren om na te denken over klimaatverandering. Ook de Nederlandse Patrick (26) en Milan (23) van der Meulen. Zij werden op 16- en 13-jarige leeftijd geïnspireerd door de eerste film van Al Gore. Op dit moment zijn Patrick en Milan eigenaar-directeur van Enie.nl, een bedrijf in Groningen gevestigd op de Campus, dat zich in zonne-energie specialiseert.’ 

 

Toen hun bedrijf twee jaar geleden uit de start-up fase kwam, schreven ze een brief aan Al Gore. Patrick: "We hebben een plan gemaakt met tien punten die wij in Nederland willen veranderen en die hebben we naar Al Gore gestuurd als een soort lucky shot van 'we kijken wel wat er gebeurt'. Twee weken later kregen we vanuit de organisatie van Al Gore de uitnodiging om een opleiding in Miami te komen volgen."

Inmiddels zijn Patrick en Milan de regionale vertegenwoordigers in de Benelux van The Climate Reality Project, de organisatie van Al Gore die probeert klimaatverandering tegen te gaan, aldus de website van de NOS.

"We hebben een plan gemaakt met tien punten die wij in Nederland willen veranderen en die hebben we naar Al Gore gestuurd als een soort lucky shot. Twee weken later kregen we vanuit de organisatie van Al Gore de uitnodiging om een opleiding in Miami te komen volgen."

Bekijk hier de rapportage op het NOS Journaal.

Meer over Enie.nl