Opening fietsbrug Penningsdijk bij Zernike Campus › Campus Groningen

Opening fietsbrug Penningsdijk naar de Linnaeusborg bij Zernike Campus

Opening fietsbrug Penningsdijk bij Zernike Campus

Opening fietsbrug Penningsdijk naar de Linnaeusborg bij Zernike Campus

do, 20 september 2018

Wethouder Paul de Rook van de gemeente Groningen en Paul van der Wijk, lid van het College van Bestuur van de Hanzehogeschool Groningen openden in het bijzijn van o.a. Annet de Vree, community manager van Campus Groningen, op donderdag 20 september 2018 officieel de fietsbrug over de Penningsdijk. Deze fietsbrug is een onderdeel van de Zernike Route Oost. Deze snelle fietsroute houdt Campus Groningen goed bereikbaar voor de vele duizenden, dagelijkse fietsers, ook tijdens alle verbouwingen die plaatsvinden en nog op stapel staan.

De fietsbrug is te bereiken vanaf het fietspad door park Selwerd rechtdoor de Paddepoelsterweg op. De fietsbrug is aangelegd omdat de route langs de achterkant van Nijenborgh 4 is afgesloten vanwege de werkzaamheden voor de bouw van de Feringa Building.

Zernike Routes

Enkele jaren geleden is in Groningen gestart met de zogenaamde Zernike Routes. Het doel van deze routes is om de fietsers vanuit de binnenstad richting Zernike Campus en terug te leiden via aantrekkelijke fietsroutes op het gebied van veiligheid, comfort en snelheid. In de praktijk komt dit neer op goed aangelegde fietspaden met zo weinig mogelijk (scherpe) bochten, verkeerslichten en onoverzichtelijke situaties en oversteken. Inmiddels zijn er twee Zernike Routes in Groningen: Zernike Route West (via het Jaagpad) en Zernike Route Oost (via Park Selwerd).

Bron: gemeente Groningen
Foto: Paul de Rook rechts, Paul van der Wijk (met roze stropdas) links. Fotograaf: Annet de Vree