OOG verhuist deze week naar de Campus › Campus Groningen

OOG tv en radio verhuist deze week naar Campus Groningen

OOG verhuist deze week naar de Campus

OOG tv en radio verhuist deze week naar Campus Groningen

wo, 21 februari 2018

OOG Radio en Televisie verhuist deze week naar haar nieuwe pand aan de Kadijk op de Zernike Campus Groningen. OOG zit sinds halverwege de jaren negentig in “De Studio” aan de Akkerstraat.​ 

"De komst van OOG is een ontzettend mooie ontwikkeling voor Campus Groningen, locatie Zernike. De nieuw te ontwikkelen pop-up faciliteit op de campus is een, voor OOG relevante, broedplaats waar ondernemerschap, onderzoek en onderwijs elkaar actief ontmoeten"

De lokale stadsomroep zat de afgelopen 25 jaar nabij het Noorderplantsoen. “Het is een mooi pand maar de indeling was niet handig”, zegt directeur Evert Janse. “Daarnaast willen we ons veel meer gaan toeleggen op samenwerking met kennisinstellingen als de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Daarom is het geweldig om te kunnen verhuizen naar de Kadijk op de Zernike Campus Groningen.”

Het verhuizen van een radio- en televisieomroep is een flinke uitdaging. “We hebben er voor gekozen om de uitzendingen gewoon door te laten gaan”, zegt Mark Hulsebosch die de verhuizing tot in de puntjes heeft voorbereid. “Terwijl er in de Akkerstraat nog gewoon programma’s worden gemaakt is deze week aan de Kadijk begonnen met de opbouw van de studio- en redactieruimtes. En dat is best spannend omdat je van zoveel partijen afhankelijk bent. Maar tot nu toe ben ik tevreden.”

Het nieuwe pand biedt behalve aan OOG straks ook onderdak aan de Hanzehogeschool en de RuG. “Wij krijgen de beschikking over de eerste verdieping waardoor we gerealiseerd hebben dat productieruimtes heel dicht bij elkaar zitten en de lijntjes dus heel kort zijn”, zegt Janse.

 

 

“Daarnaast willen we ons veel meer gaan toeleggen op samenwerking met kennisinstellingen als de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Daarom is het geweldig om te kunnen verhuizen naar de Kadijk op de Zernike Campus Groningen.”

Bron: OOGtv