OOG Radio en TV officieel geopend op Zernike Campus › Campus Groningen

OOG Radio en TV officieel geopend op Zernike Campus

OOG Radio en TV officieel geopend op Zernike Campus

OOG Radio en TV officieel geopend op Zernike Campus

do, 21 juni 2018

Er is nu officieel weer een nieuwe bewoner bij op Campus Groningen: OOG Radio en TV! Het nieuwe gebouw van OOG Radio en Televisie op de Zernike Campus is dinsdagavond 19 juni 2018 officieel geopend door burgemeester Peter den Oudsten: “Het is buitengewoon knap hoe jullie je als omroep weten te handhaven.”

Naar eigen wens ingericht

OOG verhuisde ruim drie maanden geleden van de Akkerstraat naar Start-up City op de Zernike Campus. Het nieuwe gebouw wordt gedeeld met de Hanzehogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Het onderkomen is volledig naar eigen wens ingericht, waarbij alle afdelingen dicht bij elkaar zitten en de lijntjes kort zijn. De opening vond plaats onder grote belangstelling, waarbij de burgemeester de officiële openingshandeling verrichte door het instarten van een jingle op de radio. In zijn toespraak roemde hij de lokale omroep. “In de 36 jaar dat OOG bestaat is het medialandschap ontzettend veranderd. OOG is daarin mee veranderd en als lokale omroep altijd een ontzettend belangrijke factor geweest. Ook een voorbeeld voor de regionale omroepen. Ik vind het buitengewoon knap dat de omroep zich weet te handhaven, en dat er hier uitstekende kwalitatieve producten geleverd worden.”

OOG verbonden met de stad

Den Oudsten noemt het voortbestaan van een lokale omroep ook belangrijk. “Een stad als Groningen heeft een hele rijke samenleving. We moeten ervoor zorgen dat deze samenleving bijeengehouden blijft, dat al die mensen bij elkaar kunnen leven, maar elkaar ook het geluk gunt. Uiteraard is dat een verantwoordelijkheid voor het gemeentebestuur, maar ook zeker voor de media, en de lokale omroep in het bijzonder. OOG is verbonden met de stad, en brengt onderwerpen die dicht op de samenleving staan.”

De verhuizing naar de Zernike Campus noemt Den Oudsten een hele logische. “Samenwerken met de Rijksuniversiteit en met name met de Hanzehogeschool is nodig, maar ook verrijkend.”

Bron artikel: OOG
Foto: Annet de Vree

Nieuw gebouw OOG Radio en Tv geopend door burgemeester

Nieuw gebouw OOG Radio en Tv geopend door burgemeester