OOG hoogstwaarschijnlijk naar Zernike Campus › Campus Groningen

OOG hoogstwaarschijnlijk naar Zernike Campus

OOG hoogstwaarschijnlijk naar Zernike Campus

OOG hoogstwaarschijnlijk naar Zernike Campus

wo, 2 augustus 2017

Een OOGje op de Campus


Omroep Organisatie Groningen (OOG) gaat hoogstwaarschijnlijk verhuizen naar de Zernike Campus. Dinsdag is daarover een intentieverklaring getekend met Triade Real Estate

“De komst van OOG is een ontzettend mooie ontwikkeling voor Campus Groningen, locatie Zernike. De nieuw te ontwikkelen pop-up faciliteit op de campus is een, voor OOG relevante, broedplaats waar ondernemerschap, onderzoek en onderwijs elkaar actief ontmoeten”, aldus OOG en Triade in een gezamenlijke verklaring.

Met de Hanzehogeschool worden momenteel de eerste gesprekken gevoerd over een samenwerking. Samenwerking met de RUG staat eveneens op de wensenlijst. Ook met andere instanties gaat gesproken worden. De bedoeling is dat het gebouw waar OOG in komt er per 1 januari staat.

 

De komst van OOG is een ontzettend mooie ontwikkeling voor Campus Groningen, locatie Zernike. De nieuw te ontwikkelen pop-up faciliteit op de campus is een, voor OOG relevante, broedplaats waar ondernemerschap, onderzoek en onderwijs elkaar actief ontmoeten

Akkerstraat

OOG zit sinds halverwege de jaren negentig in “De Studio” aan de Akkerstraat. De lokale omroep was al enige tijd op zoek naar een nieuw onderkomen om de (huur) lasten te verlagen, een praktischere invulling van het onderkomen en samenwerking met andere partijen.

 

foto: Rick van der Velde