Nieuwe bewoner voor proeftuin BuildinG › Campus Groningen

Nieuwe bewoner voor proeftuin BuildinG

Nieuwe bewoner voor proeftuin BuildinG

Nieuwe bewoner voor proeftuin BuildinG

ma, 11 februari 2019

Proeftuin BuildinG op Zernike Campus Groningen heeft er een nieuwe bewoner bij! Op een rustige maandagmorgen in januari is de Heijmans ONE, een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens, per vrachtwagen gearriveerd.

Verbinding

Deze verplaatsbare woning legt op intelligente wijze de verbinding tussen twee vraagstukken: het tekort aan goede tijdelijke huurhuizen en de troosteloze aanblik van leegstaande gebieden. De ONE is als noviteit geplaatst en zal worden gebruikt als “uitvalbasis” van Heijmans voor onder meer gesprekken met kopers van deze woningen. Daarnaast kunnen studenten van de onderwijsinstanties (RUG, Hanzehogeschool) gebruik maken van de ONE als studie- en/of onderzoeksruimte.

360° video | Binnenkijken in de Heijmans ONE

360° video | Binnenkijken in de Heijmans ONE

Onderdak voor de ‘Net-Niet generatie’

Heijmans ONE dient de Net-Niet generatie. Wie? Goed opgeleiden: tussen de 25 en 35 jaar, eerste baan, alleenstaand, de wereld aan hun voeten. Van deze ‘young en high potential’ tellen we er in 2050 maar liefst zo’n 700.000! Dat is meer dan Rotterdam aan inwoners telt. Op dit soort aanlokkelijke plekken willen zij zich ontplooien. Ze moeten daar wel concessies voor doen: verdienen te veel voor sociale huur, te weinig voor vrij sector huur. Een financiering krijgen voor een huis is erg moeilijk, maar ook niet even wenselijk. Heijmans ONE richt zich op de huurmarkt. Wonen voor € 700,- per maand (richtprijs), op een plek waar ze hun eigenheid kunnen tonen.

Meer weten?

Wil je graag meer weten over dit verplaatsbare huis? Kijk dan op deze website.

Bron artikel: heijmans.nl en building.nl
Copyright afbeedling: BuildinG