Nieuwe 4 Mijl route officieel geopend › Campus Groningen

Nieuwe 4 Mijl route officieel geopend

Nieuwe 4 Mijl route officieel geopend

Nieuwe 4 Mijl route officieel geopend

vr, 13 juli 2018

Tijdens het eerste Campus Café op de Healthy Ageing Campus opende Henk Snapper, lid van de Raad van Bestuur van het UMCG, officieel de nieuwe 4 Mijl-trainingsroute op de Healthy Ageing Campus (HAC). De hardlooproute loopt van het Hanzeplein voor het UMCG via de Korrewegwijk naar het Noorderplantsoen en dan door de Hortusbuurt weer terug naar het UMCG. Nu kunnen bewoners van de Healthy Ageing Campus ook eenvoudig trainen voor mooie hardloopevents zoals de Campus Trail of de 4 Mijl, net als op de Zernike Campus. Henk Snapper nam tijdens de opening ook direct de uitdaging en letterlijk het 'stokje' van Community manager van Campus Groningen, Annet de Vree, aan om volgend jaar ook een Campus Trail op de Healthy Ageing Campus te hosten. 

Campus volop in beweging

Uit het welkomstwoord van Annet de Vree aan alle aanwezigen van het Campus Café blijkt dat de snelstgroeiende Campus van Nederland ook in andere opzichten volop in beweging is. Onlangs zijn de plannen voor de nieuwe Noordentree op de Healthy Ageing Campus gepresenteerd en ook de Zernikelaan wordt ingrijpend heringericht.

Campus Trail op 6 september
De Campus Trail is een bijzonder loopevenement dat de deelnemers al (hard)lopend laat kennismaken met de campus en al haar bijzondere gebouwen. De Campus Trail vindt dit jaar plaats op 6 september op de Zernike Campus. Het unieke parcours loopt door sportfaciliteiten, bedrijven, laboratoria en onderwijsfaciliteiten. De nieuwe hardlooproute op de HAC is ideaal om voor, na of tussen je werk door een mooie ronde te rennen in de nabijheid van het UMCG, ter voorbereiding op de Campus Trail of uiteraard de 4 Mijl.

De 4 Mijl route is hier te vinden.