Nieuw op Campus Groningen: Campus Cycle › Campus Groningen

Nieuw op Campus Groningen: Campus Cycle

Nieuw op Campus Groningen: Campus Cycle

Nieuw op Campus Groningen: Campus Cycle

vr, 25 mei 2018

Campus Groningen lanceert op 29 mei een pilot met 15 deelfietsen voor Zernike Campus op P+R Reitdiep. Campus Groningen werkt met haar partners constant aan de bereikbaarheid van de Campus met nieuwe innovaties en slimme mobiliteitsprojecten zoals deze deelfietsen. De feestelijke start van de Campus Cycle vindt plaats in het bijzijn van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Paul de Rook en Wilko Huyink, directeur Groningen Bereikbaar.

De 'laatste kilometer' met de Campus Cycle

De P+R Reitdiep is heel geschikt voor bezoekers en medewerkers die met de auto naar Zernike Campus komen, en moeilijk een parkeerplek vinden op de Campus zelf. Het laatste stukje van de P+R naar de eindbestemming op de Zernike Campus zelf (de welbekende 'laatste kilometer') kan afgelegd worden met de bus en is nu helemaal eenvoudig te overbruggen met de Campus Cycle! Daarnaast kan de fiets ook gebruikt worden voor een afspraak elders in de stad. In deze pilot plaatst Campus Groningen in samenwerking met Groningen Bereikbaar 15 deelfietsen op P+R Reitdiep voor de duur van een jaar.

Programma

16:00 uur  Ontvangst op de P+R Reitdiep met koffie / thee, Professor Uilkensweg, hoek Friesestraatweg
16:10 uur  Overdracht fietsen door Groningen Bereikbaar (Wilko Huyink) aan Campus Groningen (Annet de Vree)
16:15 uur  Lancering pilot Campus Cycle in bijzijn van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Paul de Rook
16:30 uur  Einde

Hoe werkt de Campus Cycle?

Deze fietsen kunnen bezoekers, studenten en medewerkers huren om snel en eenvoudig op de Campus te komen vanaf de P+R.  Het slot is met een app te openen. Als gebruiker van de deelfiets krijgt u een inlogcode voor de app van het slimme slot. Met deze app kan de gebruiker een fiets zoeken, tot 4 uur van tevoren reserveren en het slot ontgrendelen. De fietsen zijn de eerste 10 uur gratis te gebruiken daarna betaalt de gebruiker een bijdrage. De ophaal- en inleverplaats voor de deelfietsen is P+R Reitdiep.