Nieuw in Groningen: Startup in residence › Campus Groningen

Nieuw in Groningen: Startup in residence

Nieuw in Groningen: Startup in residence

Nieuw in Groningen: Startup in residence

ma, 16 april 2018

Help jij van Groningen een betere stad maken als startup? De stad en de provincie Groningen zoeken ambitieuze startups die nieuwe en innovatieve manieren bedenken om sociale problemen stedelijke uitdagingen aanpakken. Het Startup in Residence is een 5-maandenprogramma waarin je intensief gecoacht en getraind wordt. De stad en provincie treden op als ‘launching customer’ voor de meest belovende oplossingen.

Of het nu gaat om de energietransitie, het creëren van een circulaire economie, het sorteren van afval of gezond ouder worden; in Groningen zijn genoeg uitdagingen te tackelen. Nu zoekt de gemeente en provincie Groningen getalenteerde, ambitieuze en jonge ondernemers om manieren te bedenken om Groningen nog beter te maken.

Hoe het werkt?

De stad, de provincie en andere initiatieven bedenken verschillende uitdagingen en aan jou de taak om ze aan te pakken. Vervolgens pitch je de ideeën en wordt een definitieve selectie gemaakt. Geselecteerde startups krijgen dan 5 maanden intensieve training van professionele coaches, samen met begeleiding. Zo krijg je alle ins en outs van ondernemerschap onder de knie én het helpt je om van jouw idee een prototype te maken. Hoe gaaf is dat? Ook krijg je toegang tot de netwerken van de gemeente en provincie en natuurlijk een plek om aan de slag te gaan. Als jouw idee wordt omgezet in een werkende, succesvolle oplossing, helpen de stad en provincie om je product markt klaar te maken.

Stay tuned!

In mei starten de uitdagingen, maar houdt het Startup in Residence tot die tijd in de gaten. Er volgen nog meer details over de laatste uitdagingen, het selectieproces en het trainingsprogramma. Kijk daarvoor op Startupresidence of  Founded in Groningen.