"Misschien kunnen we de World Solar Challenge wel winnen" › Campus Groningen

"Misschien kunnen we de World Solar Challenge wel winnen"

"Misschien kunnen we de World Solar Challenge wel winnen"

"Misschien kunnen we de World Solar Challenge wel winnen"

vr, 15 juni 2018

Op Zernike Campus Groningen werd donderdagmiddag 14 juni de test-auto gepresenteerd van Groningse studenten die volgend jaar mee gaan doen aan de Bridgestone World Solar Challenge in Australië. Aan Paul van der Wijk, lid College van Bestuur van de Hanzehogeschool, de eer om de officiële testrit te maken in de zonne-auto.

In de verste verte lijkt de testwagen misschien een beetje op de bolide die Max Verstappen bestuurd. “Haha, ja dat zou kunnen”, zegt Eldert Zeinstra die één van de negentien studenten is die bij het project betrokken is. “Maar ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat wat je hier nu ziet straks niet in Australië te zien is. Deze wagen is bedoeld om de onderdelen te testen die we de komende maanden gaan ontwikkelen. De uiteindelijk wagen zal een lichtgewicht wagen zijn vervaardigt van carbon-materialen.”

Het idee om mee te doen ontstond ruim een jaar geleden. “We zijn contacten gaan leggen met het bedrijfsleven en hebben een team samengesteld”, vertelt teamleider Jeroen Brattinga. “Het bijzondere aan ons team is dat we geen universiteitsteam zijn. Bij ons lopen studenten van het mbo rond, maar ook mensen van de Hanze en van het wo-onderwijs. Dat biedt veel voordelen omdat iedereen een stukje kennis meebrengt.”

De World Solar Challenge vindt volgend jaar plaats van 13 tot en met 20 oktober. In totaal moet er zo’n drieduizend kilometer worden afgelegd. “Of we kans hebben? Misschien dat we de wedstrijd wel kunnen winnen!”

Bron artikel: OOGTV

Paul van der Wijk in de solar car. Foto: Gea Lamberts
Paul van der Wijk in de solar car. Foto: Gea Lamberts