Minder werkdruk in de zorg? › Campus Groningen

Onderzoek Hanzehogeschool naar minder stress op de zorgwerkvloer

Minder werkdruk in de zorg?

Onderzoek Hanzehogeschool naar minder stress op de zorgwerkvloer

wo, 19 juni 2019

​In de zorg ligt de werkdruk vaak erg hoog. Hoe kun je de werkdruk verminderen door slim te organiseren en de processen te verbeteren? De Hanzehogeschool Groningen heeft samen met teamleiders en HR-adviseurs in de zorg onderzoek gedaan naar het verminderen van werkdruk en hiervoor een online handleiding ontwikkeld. Op donderdag 20 juni wordt de website onthuld op het congres over minder werkdruk in de zorg.

​Online handleiding voor slim organiseren

De ontwikkeling van het werkdrukinstrument in de vorm van een online handleiding is het resultaat van het onderzoeksproject Triple Aim+ van het lectoraat Arbeidsorganisatie en Arbeidsproductiviteit. Het sluit aan bij het gedachtengoed van slim organiseren: hoe kun je de zorg zó organiseren dat dit de werkdruk vermindert en de kwaliteit van de zorg verbetert? Het resultaat is een website met een online handleiding die ondersteunt bij het in kaart brengen van knelpunten en het ontwerpen van oplossingen om werkdruk te verminderen en efficiënter te werken.

Congres 20 juni

Op donderdagmiddag 20 juni vindt het congres plaats. Het congres wordt medegeorganiseerd door ZorgpleinNoord. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met de aanpak van slim organiseren, leren van praktijkervaringen en als eerste gebruik maken van de online tool. 

Tijd: 14.30 – 17.00 uur. 
Locatie: Meerwold, Laan Corpus den Hoorn 300 in Groningen. Meer informatie

Bron artikel: hanze.nl