Meet the future: Digital Society Hub en 5G Lab geopend › Campus Groningen

Meet the future: Digital Society Hub en 5G Lab geopend

Meet the future: Digital Society Hub en 5G Lab geopend

Meet the future: Digital Society Hub en 5G Lab geopend

do, 29 juni 2017

De Digital Society Hub van de Hanzehogeschool Groningen en het 5G Lab van 5Groningen, project van de Economic Board Groningen, hielden op 28 juni gezamenlijk een spectaculaire opening. Een hologram gaf de bezoekers een blik op de digitale toekomst, een LED-scherm verbeeldde de mogelijkheden van razendsnel internet en ook robot Pepper was van de partij om aanwezigen welkom te heten. De opening vond plaats bij EnTranCe.

Innovatiewerkplaats

De Digital Society Hub, de nieuwste innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool Groningen en onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT, is een plek waar studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar werken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5G, Big Data, E-Health, gaming, cybersecurity en interactieve media.

5G Lab

Het 5G Lab, gevestigd op het terrein van EnTranCe, is een lab waar ondernemers samen met studenten, docenten en onderzoekers testen kunnen uitvoeren met de toepassingen van het snelle datanetwerk van de toekomst: 5G. Het lab is het 'voorportaal' voor het 5G Fieldlab in Noord-Groningen: 's werelds eerste testveld voor toepassingen van 5G op het platteland. Het 5G Lab is de eerste bouwsteen van de Digital Society Hub.

Foto van robot Pepper: Digital Society Hub