Meer chemie know-how: Mercachem en Syncom bundelen krachten › Campus Groningen

Meer chemie know-how: Mercachem en Syncom bundelen krachten

Meer chemie know-how: Mercachem en Syncom bundelen krachten

Meer chemie know-how: Mercachem en Syncom bundelen krachten

di, 29 augustus 2017

Mercachem en Syncom, twee toonaangevende European Drug Discovery Contract Research Organizations (CRO), hebben aangekondigd dat de twee bedrijven onmiddellijk elkaars krachten bundelen. De resulterende Mercachem-Syncom Group, met meer dan 300 medewerkers en activiteiten in Nijmegen en Groningen, Nederland en Praag, Tsjechië, wordt de voornaamste Europese middelgrote CRO die innovatieve, best-in-class chemische oplossingen aanbiedt.  

Sinds hun oprichting in respectievelijk 1997 en 1988, hebben Mercachem en Syncom zich gevestigd als twee van Europa's toonaangevende geneesmiddelen-CRO's, met een focus op kwalitatief hoogwaardige chemiediensten voor grote en middelgrote farmaceutische, levenswetenschappen en innovatieve chemie klanten wereldwijd. De fusie van vandaag zorgt ervoor dat de Mercachem-Syncom Groep haar aanbod van geïntegreerde drugsontdekkingsdiensten uitbreidt en investeert in state-of-the-art kennisbasis en faciliteiten om de groeiende vraag naar oplossingen aan te pakken. De fusie van Mercachem en Syncom en de groeistrategie van de groep met een verdere expansie, zowel organisch als door partnerschappen en verdere overnames, wordt ondersteund door Gilde Healthcare, een toonaangevende belegger in de gezondheidszorg, samen met de Nederlandse pensioenfondsmanager PGGM, als mede-investeerder.

In Syncom we have found the right partner to form a leading mid-sized CRO, small enough to care and large enough to matter. (Eelco Ebbers, Managing Director van Mercachem)

Ton Vries, CEO van Syncom, reageert: "We zijn zeer trots op de samenwerking met Mercachem.  Mercachem en Syncom delen dezelfde culturele en wetenschappelijke achtergrond en beide organisaties hebben een uitzonderlijke track record om te voldoen aan de groeiende vraag van de industrie. Het combineren van onze krachten zal ons vermogen om aan de wensen van onze klanten te voldoen verder verbeteren door meer capaciteit en collectieve chemie know-how te bieden. "

Eelco Ebbers, Managing Director van Mercachem voegt daaraan toe: "De fusie van vandaag zal ons vermogen om onze klanten en projecten te ondersteunen met volledig geïntegreerde geneesmiddelen diensten naar het volgende niveau brengen. In Syncom hebben we de juiste partner gevonden om een ​​leidende middengrootte CRO te vormen. Samen zijn we volledig uitgerust om de groep te ontwikkelen naar een bredere dienstverlening. "

We are extremely proud to join forces with Mercachem (Ton Vries, CEO van Syncom)