Marie-José van Tol krijgt Heineken Young Scientists Award › Campus Groningen

Marie-José van Tol krijgt Heineken Young Scientists Award

Marie-José van Tol krijgt Heineken Young Scientists Award

Marie-José van Tol krijgt Heineken Young Scientists Award

ma, 28 mei 2018

Marie-José van Tol krijgt de Heineken Young Scientists Award 2018 van de KNAW, in het domein Social Sciences. Van Tol, onderzoeker aan het UMCG en lid van de Young Academy Groningen, krijgt de prijs voor haar onderzoek naar de vele factoren die bijdragen aan het ontstaan van depressies en andere psychiatrische aandoeningen.

Naast Van Tol ontvangen rechtssociologe Maartje van der Woude, biochemicus Joost Snijder en aardwetenschapper Peter Bijl een award, in een ander domein. De prijzen worden op 27 september uitgereikt.

Heineken Young Scientists Awards

De Heineken Young Scientists Awards van de KNAW zijn belangrijke aanmoedigingsprijzen voor jonge onderzoekers die excellente wetenschappelijke prestaties verrichten en daarmee een voorbeeld zijn voor andere jonge wetenschappers.
Vanaf de editie 2018 worden de winnaars geselecteerd uit elk van vier wetenschapsdomeinen: Humanities, Social Sciences, Medical/Biomedical Sciences en Natural Sciences. Elke winnaar van een Heineken Young Scientists Award krijgt een kunstwerk van de Amsterdamse kunstenaar Jeroen Henneman en een geldbedrag van 10.000 euro. De Heinekenprijzen worden gefinancierd door de H.P. Heineken Stichting en de Stichting Alfred Heineken Fondsen.

Afbeelding: RUG