Make it in the North nu live › Campus Groningen

Nieuw Engelstalig online platform voor vacatures

Make it in the North nu live

Nieuw Engelstalig online platform voor vacatures

di, 25 juni 2019

Make it in the North is het nieuwe online platform voor het vinden van een baan, personeel, onderzoek, exportmogelijkheden, bedrijven, nieuws en cultuur in Noord-Nederland. Het Engelstalig online platform is nu live sinds maandag 24 juni en klaar om vacatures, bedrijfsprofielen en nog veel meer te tonen en delen. Make it in the North is een initiatief van tientallen regionale partners, waaronder de provincies Groningen, Friesland en Drenthe, en noordelijke instellingen als de Rijksuniversiteit Groningen, FME, MetaalUnie, Phillips en nog veel meer.

Ook Campus Groningen is een van de ondersteunende partners. Lisanne Brakenhoff, manager van Campus Groningen: "Het is goed dat er nu een platform is, waar internationals en jobs gematcht kunnen worden. Aantrekken en behouden van internationaal talent is van groot belang voor een vitale Campus en regio."

"Het is goed dat er nu een platform is, waar internationals en jobs gematcht kunnen worden. Aantrekken en behouden van internationaal talent is van groot belang voor een vitale Campus en regio."

Een unieke kans om een baan te vinden

Het platform, de eerste en enige in zijn soort in Noord-Nederland, is het resultaat van het luisteren naar zowel Noordelijk bedrijven als internationale Noord-Nederlanders. Bedrijven maken zich vaak zorgen over de toekomst: met meer technologie en een steeds groter wordende markt kan het moeilijk zijn om het juiste hooggekwalificeerde talent te vinden. Voor internationale werkzoekenden, die op een van de gelukkigste plekken in Europa willen werken en wonen, biedt de portal een unieke kans om een baan te vinden die past bij hun vaardigheden, maar ook om inzicht te krijgen in het ecosysteem van het noordelijke bedrijfsleven.

Een schat aan informatie

Twee andere initiatieven die onder de Make it in the North paraplu vallen zijn al enige tijd live: de online krant The Northern Times en de culturele gids Here & Now. The Northern Times heeft een snelle groei in populariteit doorgemaakt en heeft onlangs zijn miljoenste view gehad, terwijl Here & Now de plek is geworden om te zien wat er in het Noorden gebeurd; van techno-evenementen tot theaterproducties.

Naast de vacaturesite zullen gebruikers van Make it in the North toegang hebben tot een schat aan informatie over Noord-Nederland: van informatie over de meest succesvolle economische sectoren, een overzichtskaart met alle exporterende bedrijven tot een career event agenda. Make it in the North zal binnenkort ook een eigen career event organiseren.

Eigen bedrijfsprofiel

Bedrijven worden uitgenodigd om hun ‘spot’ ofwel plek op het portal te claimen door middel van hun eigen bedrijfsprofiel. Inmiddels staan er op de website al vacatures die interessant zijn voor mensen die in een internationale omgeving willen werken. Om vacatures en bedrijfs- en sectorinformatie te bekijken, vacatures te plaatsen en je bedrijfsprofiel te claimen, ga je naar www.makeitinthenorth.nl. Voor nieuws uit het Noorden naar www.thenortherntimes.nl en voor de culturele agenda bezoek www.hereandnow.nl

Officiële lancering 11 juli

De officiële lancering van het platform vindt plaats op donderdag 11 juli 2019, 15.00-20.00 uur aan het Gedempte Zuiderdiep 98, Groningen. Kijk hier voor meer info en aanmelding.