Maak kennis met Wadapartja Campus › Campus Groningen

Maak kennis met Wadapartja Campus tijdens de Campus Trail

Maak kennis met Wadapartja Campus

Maak kennis met Wadapartja Campus tijdens de Campus Trail

wo, 5 september 2018

Wadapartja is een apart horeca-concept, waar alle bewoners van de Zernike Campus Groningen nu ook van kunnen genieten. Bij Wadapartja in de Van Doorenveste kun je terecht voor ontbijt, lunch, koffie al dan niet to-go en thee, maar ook voor de lampen, de stoel waar je op zit of het bestek waar je mee eet. “Zo blijft niet alleen de menukaart, maar ook de inrichting onze gasten verrassen”, lacht mede-eigenaresse Margreet Metting.

Wadapartja heeft gisteren haar tweede vestiging geopend op de Zernike Campus. “Mensen hebben ons gelijk al gevonden op onze eerste dag, dus we zijn heel tevreden”, zegt Margreet Metting. Wadapartja in de Van Doorenveste aan de Zernikeplein 11 is geopend van 08.00 uur ’s morgens tot 16.00 uur ’s middags.

Lokaal en duurzaam
Wadapartja biedt een ruime keus aan eten en drinken, van vlees en vegetarisch tot veganistisch, met vooral lokale producten. “Ons brood komt natuurlijk uit Groningen, de biertjes van Baxbier en onze koffie maken we van koffiebonen van Koffiestation Groningen, een microbranderij hier in de stad. Ons kippenvlees komt van beter leven kip, dus ook zo duurzaam mogelijk. Behalve dat we onze producten zo veel mogelijk uit de directe regio halen, willen we ook op andere manieren zo duurzaam mogelijk werken. Je kunt hier bijvoorbeeld je eigen koffiebeker meenemen voor onze koffie-to-go. Wil je toch een beker van ons meenemen, dan is die van gerecycled plastic of karton, zonder deksel en geen rietjes. Gasten die hier bij ons eten, krijgen uiteraard een gewoon bord, glazen en bestek.”

 

 

 

Maak kennis tijdens de Campus Trail
Lekker en gezond zijn de kernbegrippen bij Wadapartja, ook op de Zernike Campus. Niet zo gek dat er een team van medewerkers meedoet aan de Campus Trail komende donderdag. “Maar eigenlijk is dat toeval. Dat hadden we al geregeld voordat we wisten dat we deze vestiging hier zouden openen. En de leuke bijkomstigheid is dat de route van de Campus Trail ook door de Van Doorenveste loopt, dus mensen kunnen tijdens het hardlopen al kennismaken met onze locatie.” En met de producten van Wadapartja ook: de borrel na afloop van de Campus Trail wordt verzorgd door de medewerkers die niet meelopen op dit hardloopevenement. “Iedereen is welkom op donderdag 6 september, vanaf 17.30 uur!”

Wie nog mee wil doen aan de Campus Trail, een route van 6,5 kilometer over de Zernike Campus en haar gebouwen, kan zich bij de start nog inschrijven bij het Willem Alexander Sportcentrum. De start is om 17.00 uur.

Kleinschalige catering
Daarnaast verzorgt Wadapartja ook catering, bij mensen thuis of op kantoor. “Kleinschalig, geen hele grote groepen, maar wel met bijzonder mooie producten. We kunnen onze eigen kok meenemen en ook zorgen voor de bediening, maar alle andere varianten zijn in overleg met de klant natuurlijk mogelijk.”

Zie voor alle informatie over de mogelijkheden van Wadapartja hun website wadapartja.nl

Bron: GROC.nl