Levensveranderende behandelingen mogelijk door samenwerking Merck en InnoCore

Levensveranderende behandelingen mogelijk door samenwerking InnoCore en Merck

Levensveranderende behandelingen mogelijk door samenwerking

Levensveranderende behandelingen mogelijk door samenwerking InnoCore en Merck

di, 7 augustus 2018

InnoCore Pharmaceuticals en Merck KGaA  (actief als MilliporeSigma in de VS en Canada) zijn een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het eigen SynBiosys® biologisch afbreekbare polymeerplatform van InnoCore. Het medicijnafgifteplatform kan worden gebruikt om oplossingen met langdurige afgifte voor biologische geneesmiddelen in injecties te ontwikkelen.

"Tot nu toe was het formuleren van grote biologisch actieve farmaceutische ingrediënten, zoals eiwitten en grote peptiden met langdurige afgifte moeilijk, zo niet onmogelijk," zei Andrew Bulpin, hoofd van Process Solutions bij de Life Science-bedrijfssector van Merck. "Deze samenwerking zal langwerkende afgifte van eiwittherapieën naar de markt brengen, waardoor nieuwe en potentieel levensveranderende behandelingen mogelijk worden. Het zal ook de therapietrouw van de patiënt verbeteren door de doseringsfrequentie te verlagen en medicijnen langer op therapeutische niveaus te houden. "

 

 

"We zijn erg blij dat we deze belangrijke samenwerking met Merck hebben kunnen opzetten, een bedrijf dat algemeen wordt erkend als leverancier van oplossingen voor medicijnformulering voor de wereldwijde life sciences-industrie", aldus Jan Hendriks, CEO van InnoCore Pharmaceuticals.

Oplossingen voor aanhoudende afgifte spelen een steeds belangrijkere rol bij het formuleren van geneesmiddelen, omdat ze de therapietrouw van de patiënt verbeteren. De nieuwe gepatenteerde technologie ontwikkeld door InnoCore Pharmaceuticals maakt de ontwikkeling mogelijk van geneesmiddeleninjecties  met aanhoudende afgifte. Het SynBiosys®-platform kan worden gebruikt voor subcutane, intramusculaire en plaatsspecifieke injecteerbare formuleringen in de vorm van microdeeltjes en implantaten.