Innovatief Noord-Nederland uitgenodigd voor Philips Innovation Award

Innovatief Noord-Nederland uitgenodigd voor Seminar Philips Innovation Award

Innovatief Noord-Nederland uitgenodigd voor Philips Innovation Award

Innovatief Noord-Nederland uitgenodigd voor Seminar Philips Innovation Award

do, 15 november 2018

Jonge ondernemers en studenten in Noord-Nederland opgelet; de Philips Innovation Award (PHIA) komt er weer aan. Dit betekent dat in Nederland verschillende seminars plaatsvinden, waardoor men zich kan voorbereiden op eventuele deelname aan de award. Op 26 november 2018 komt de PHIA met haar seminar ook op bezoek bij Campus Groningen. Tijdens het seminar krijgen aanwezigen de kans om hun idee te pitchen, horen ze meer over het PHIA-traject en komt een inspirerende spreker vertellen over zijn ervaringen. Deze editie zijn onder andere IVWear en Jeroen Loef te gast als sprekers!
De seminar in Groningen wordt georganiseerd door Campus Groningen, Philips Innovation Award, VentureLab, Marian van Os – Centrum voor Ondernemerschap en Founded in Groningen.

Kracht van het netwerk

Bij de Philips Innovation Award gelooft men niet in het ‘the winner takes it all’- principe. De PHIA wil een platform bieden waar iedere deelnemer van kan profiteren. Zo krijg je ook tijdens de seminar al persoonlijke feedback, kun je een idee toetsen, een prijs winnen en je netwerk uitbreiden. Het programma biedt voldoende gelegenheid voor netwerken met aanwezigen als Jeroen Loef (Hanzehogeschool Groningen), Jessica Mills (Founded in Groningen), Klaas Holtman (Bedrijvenvereniging WEST) en Klaas Kooistra (NOM).

IVWear deelt ervaringen

Vorig jaar stond de Groningse startup IVWear in de finale van de Philips Innovation Award. IVWear is in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen in het leven geroepen. Het idee van IVWear: het ontwikkelen van een draagbaar infuus ter vervanging van de infuuspaal. De gedachtegang achter dit idee is dat de infuuspaal patiënten belemmert in het bewegen, terwijl bewegen juist bevorderlijk is voor het herstel van patiënten. Door het gepatenteerde draagbare infuus van IVWear kunnen patiënten meer bewegen en hierdoor sneller naar huis. Dit jaar komen ze tijdens het seminar vertellen over de ontwikkeling van hun idee en natuurlijk hun deelname aan de Philips Innovation Award.

Aanmelden en de locatie

De seminar vindt plaats op 26 november 2018 in Startup City (Kadijk 2) van 15.00 tot 17.30 uur. Inclusief een borrel! Je kunt je aanmelden via: Campus Groningen 

Het programma

Het programma van 26 november 2018 is als volgt:

 • 14.45    Inloop
 • 15.00    Introductie PHIA
 • 15.10    Ervaring PHIA door IVWear (finalist vorig jaar)
 • 15.20    Gastspreker Jeroen Loef over ondernemerschap
 • 15.40    Introductie ‘bierviltjes’
 • 15.45    Pauze / invullen ‘bierviltjes’
 • 16.00    Pitches – 1 minuut elevator pitch
 • 16.45    Bekendmaking winnaar door jury
                Jessica Mills (Founded in Groningen), Klaas Holtman (Bedrijvenvereniging WEST), Jeroen Loef  (Hanzehogeschool), Klaas Kooistra (NOM)                           
 • 17.00    Borrel 

Wie kan mee doen?

Voor de seminar zijn alle studenten op mbo, hbo en wo niveau, met interesse in ondernemen en innovatie, van harte welkom. Ook jonge ondernemers die minder dan 3 jaar actief zijn mogen zich aanmelden. Alle ideeën vanaf de beginfase tot de ontwikkelfase kunnen worden ingediend.