Vergunning bouw Innovatiecentrum op Zernike Campus › Campus Groningen

Vergunning voor bouw Innovatiecentrum op Zernike Campus

Vergunning bouw Innovatiecentrum op Zernike Campus

Vergunning voor bouw Innovatiecentrum op Zernike Campus

do, 4 mei 2017

De gemeente Groningen heeft de omgevingsvergunning verleend voor de bouw van het innovatiecentrum t.b.v. aardappelzetmeelconcern Avebe op de Zernike Campus. Bouwcombinatie BAM/Trebbe zal het innovatiecentrum realiseren en nog voor de zomer met de bouw starten. In het innovatiecentrum komen onder meer een laboratorium, proeffabriek en een klantcontactcentrum. De oplevering is gepland in het tweede kwartaal van 2018.

De vestiging van Avebe op Zernike Campus betekent een grote impuls voor het innovatieve en ondernemende klimaat van Campus Groningen. Avebe gaat naast de samenwerking met de RUG, ook samenwerken met de Hanzehogeschool en met andere bedrijven in de agro-foodsector die gevestigd zijn op Campus Groningen en regionaal verzameld zijn in Chemport Europe.

Innovatiecentrum

Naast eigen ruimte voor kantoren en onderzoek, wordt er in het nieuw te bouwen complex ook een ruimte ingericht voor start-ups. Deze biedt mogelijkheden voor studenten en innovators om eigen initiatieven verder te ontwikkelen. De nieuwe locatie met een bruto vloeroppervlak van circa 7.500 m2 biedt straks onderdak aan circa 100 Avebemedewerkers in R&D en Marketing. Dit innovatiecentrum wordt gebouwd tussen de Prof. Uilkensweg en De Mudden. Het ontwerp van het centrum is van architectenbureau Skets uit Groningen.

Informatie over de voortgang van dit en andere projecten zullen we bijhouden onder "Campus in ontwikkeling"