InnoCore wint Groninger Ondernemersprijs 2017 › Campus Groningen

InnoCore wint Groninger Ondernemersprijs 2017

InnoCore wint Groninger Ondernemersprijs 2017

InnoCore wint Groninger Ondernemersprijs 2017

vr, 1 december 2017

InnoCore Pharmaceuticals, gevestigd op de Healthy Ageing Campus in Groningen, is winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2017. De uitslag werd donderdagavond 30 november bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in MartiniPlaza. InnoCore Pharmaceuticals is een biofarmaceutisch bedrijf uit Groningen, gespecialiseerd in de ontwikkeling van langdurig werkzame medicijnen. Een welverdiende prijs en een fantastisch bewijs van Campus Groningen als krachtige innovatiemotor!

Ongelofelijk trots

Directeur Jan Hendriks is "ongelofelijk trots" op het winnen van deze ondernemersprijs. Zowel de klanten als de medewerkers van InnoCore zijn internationaal, dus het bedrijf is niet per se zeer bekend in eigen stad en regio. Het Groningse InnoCore is een biofarmaceutisch bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van langdurig werkzame medicijnen. “We werken met een jong, multidisciplinair en internationaal team specialisten aan nieuwe geneesmiddelen op basis van gepatenteerde bio-afbreekbare polymeren. Ons klantenbestand bestaat uit internationale farmaceutische en biotech-bedrijven. Zij schakelen ons in als externe R&D-afdeling. Wij beschikken over zeer moderne laboratoria, pal naast het UMCG.”

Wereldklasse in Groningen

Het juryrapport is vol lof voor InnoCore, dat circa 50 medewerkers telt. Het bedrijf is als enige ter wereld in staat om uit eiwit opgebouwde medicijnen te verpakken in een polymeer. Bij injectie lost het polymeer langzaam op, waardoor het geneesmiddel gedoseerd wordt afgegeven en de werking ervan langer aanhoudt. Belangrijk voordeel hiervan is dat er minder bijwerkingen zijn, maar ook minder kosten voor zowel patiënt als zorgaanbieder.

Juryvoorzitter Patrick Brouns: ,,Het is een onderneming waar Groningen trots op mag zijn.’’ Ook hij roemt het personeel van InnoCore. ,,Ze wisten overduidelijk de missie, doelstellingen en cultuur over te brengen op de jury tijdens het bedrijfsbezoek.’’

 

Bron: Dagblad van het Noorden en Groninger Ondernemersprijs. Foto: Dagblad van het Noorden