Rennen over Campus Groningen

In sneltreinvaart over de Campus

In sneltreinvaart over de Campus

In sneltreinvaart over de Campus

di, 24 september 2019

Na een goede warming-up en het oorverdovende startsein - gegeven door Klaas Holtman van Bedrijvenvereniging WEST – startten pak ’m beet 300 deelnemers afgelopen vrijdag 20 september aan de derde editie van de Campus Trail. Een pittige start, want de route begon direct met een flink aantal trappen in het gloednieuwe Avebe Innovation Center. “Fantastisch om dit jaar start- en finish te mogen zijn van de Campus Trail,  dank daarvoor aan de organisatie en alle partners voor het mogelijk maken van deze sportieve uitdaging”, aldus Anne Sikkema, Site Manager van het Avebe Innovation Center. 

Healthy snack voor onderweg

Het idee van een funrun is dat de deelnemers mee doen voor de beleving en niet voor de snelste tijd. Daarom mocht ieder gebouw aan de route iets bedenken om de deelnemers te verrassen. Met meer dan 20 locaties aan de route van de Campus Trail, had Brasserie Zernike daarom het verfrissende idee om de deelnemers een healthy versnapering aan te bieden. “Je zou het misschien niet verwachten, maar tijdens het lopen is een hartige- of fruitspies en frisse smoothie echt een leuke en lekkere verrassing!, aldus Nienke Eilander, deelnemer en jr. Community Coördinator bij Campus Groningen. Ook het nog niet zo lang gevestigde ‘d Root moedigde de deelnemers aan door flesjes water uit te delen bij hun gebouw, en in het Bernoulliborg werd een heuse “body heatmap” gemaakt.

“In sneltreinvaart over de Campus”

Met de Campus Trail krijgen de deelnemers echt een kijkje binnen in de gebouwen en wat er allemaal gebeurt, al is dat dan wel in een sneltreinvaart. Hoe snel dat dan gaat is te zien in de rapportage die OOGtv over de Campus Trail heeft gemaakt.

Enkele honderden lopen de Campus Trail op Zernike

Over de Campus Trail

Voor het derde jaar op rij is de Campus Trail georganiseerd. Met de Campus Trail willen de campusbewoners- en partners Healthy Ageing en bewegen zichtbaar maken in de openbare ruimte. In 2017 werd de Campus Trail georganiseerd naar aanleiding van 50 jaar Sportcentrum, in het tweede jaar 100 jaar Sportstudies (ALO) en in het derde jaar 100 jaar Avebe. Ieder jaar wordt er weer een nieuwe route gemaakt, om de campusbewoners en geïnteresseerden op sportieve wijze kennis te laten maken met de kennisinstellingen, bedrijven en (sport/lab/horeca) faciliteiten op de Campus.

Een pittige warming-up
Een pittige warming-up
Survivallen op de survivalbaan
Survivallen op de survivalbaan
Trappen op en af in Bernoulliborg
Trappen op en af in Bernoulliborg