Nieuw hypermodern bedrijfsgebouw op Zernike Campus › Campus Groningen

Nieuw hypermodern bedrijfsgebouw op Zernike Campus: Plus Ultra

Nieuw hypermodern bedrijfsgebouw op Zernike Campus

Nieuw hypermodern bedrijfsgebouw op Zernike Campus: Plus Ultra

ma, 9 december 2019

Campus Groningen mag komend jaar weer een nieuwe aanvulling op de onderzoeks, onderzoeks - en bedrijfscommunity verwelkomen: Plus Ultra. Kadans Science Partner, een ontwikkelaar, investeerder en verhuurder bouwt er een nieuw multi-tenant gebouw op de locatie Zernike Campus, dat op maat gemaakte accommodatie biedt voor start-ups, scale-ups en innovatieve bedrijven. Annet de Vree, Community manager van Campus Groningen: "Campus Groningen is ontzettend blij met deze aanvulling op onze community. Plus Ultra biedt prachtige mogelijkheden voor innovatie én ontmoeting." Lees hier meer in het artikel van John Geijp in het Dagblad van het Noorden, gepubliceerd op maandag 9 december.

Zernike Campus Groningen krijgt hypermodern gebouw voor honderden werknemers

De Zernike Campus in Groningen krijgt een nieuwe impuls als bolwerk van kennis, onderzoek en innovatie. Er komt een hypermodern gebouw voor honderden werknemers bij.

Ontwikkelaar en beheerder Kadans Science Partner uit Haaren (Noord-Brabant) bouwt er een duurzaam bedrijfsgebouw met op maat gemaakte kantoren, laboratoria en testfaciliteiten voor innovatieve bedrijven, instellingen, start-ups en jonge bedrijven die voortkomen uit de Rijksuniversiteit of Hanzehogeschool. Er komen naar verwachting enkele honderden mensen te werken. De nieuwbouw is in 2021 gereed.

De Groningse vestiging van het wereldwijd opererende olie- en gasbedrijf DNV GL is de eerste huurder waar Kadans een intentieovereenkomst mee heeft gesloten. De consultancy- en certificatieinstelling, die in Groningen 80 medewerkers telt, is nu nog aan de Energieweg gevestigd. Volgens Johan van Gerven van Kadans is het vastgoedbedrijf bijna rond met een tweede grote gebruiker, waardoor al de helft van het gebouw is verhuurd.

Groeiende betekenis van Campus Groningen

Kadans kiest voor een investering in Groningen vanwege de groeiende betekenis van de Campus Groningen, met de Zernike Campus in het noorden van de stad en de Healthy Ageing Campus bij het UMCG als locaties. Met bijna 200 bedrijven en de aanwezigheid van het UMCG, Rijksuniversiteit en Hanzehogeschool is het een van de snelst groeiende campussen in Nederland. Aardappelcoöperatie Avebe opende er vorig jaar ook een innovatiecentrum.

Het gebouw van Kadans krijgt een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter en krijgt de naam Plus Ultra. Dat betekent steeds verder, hetgeen verwijst naar de intentie om met het gedeelde onderkomen innovaties te stimuleren. DNV GL begint in de nieuwbouw een waterstof-innovatiecentrum.

'We willen reuring in het gebouw'

Het Brabantse Kadans Science Partner dat op de Zernike Campus het bedrijvengebouw Plus Ultra gaat bouwen, wil dat het onderkomen tot ontmoetingen, samenwerking en kennisdeling uitnodigt. Daarom komt er naast kantoren, vergaderkamers, laboratoria en testruimtes een atrium als ontmoetingsruimte.

,,Daar kunnen mensen lunchen, vergaderen en afspraken maken, maar het is ook bedoeld voor evenementen en festiviteiten”, vertelt Johan van Gerven van Kadans. ,,Niet alleen voor de huurders. We willen voor de hele campus iets betekenen. We willen reuring in het gebouw.”

Van de ruim 10.000 vierkante meter is al ongeveer de helft verhuurd, vertelt Van Gerven. ,,We hebben er alle vertrouwen in dat het gebouw vol komt. Je ziet vaak dat als je gaat bouwen zich huurders gaan melden.”

Kadans is sinds 2001 actief als investeerder, ontwikkelaar en beheerder van gebouwen op campussen en science parks. Ze huisvesten doorgaans diverse gebruikers, met name voor kennisintensieve bedrijven en instellingen. Het heeft vastgoed op negen locaties in Nederland en is sinds kort ook actief in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Bron artikel: Dagblad van het Noorden, auteur John Geijp
Afbeelding: artists' impression van Plus Ultra, copyright Kadans

Johan van Gerven. Copyright: Kadans
Johan van Gerven. Copyright: Kadans

"Campus Groningen is ontzettend blij met deze aanvulling op onze community. Plus Ultra biedt prachtige mogelijkheden voor innovatie én ontmoeting."

Annet de Vree. Copyright: Campus Groningen
Annet de Vree. Copyright: Campus Groningen