Laagdrempelig diner stimuleert samenwerking Agri & Food › Campus Groningen

Laagdrempelig diner stimuleert samenwerking Agri, Food & Health

Laagdrempelig diner stimuleert samenwerking Agri & Food

Laagdrempelig diner stimuleert samenwerking Agri, Food & Health

do, 27 juni 2019

Op 13 juni vond het Innovatiediner Agri, Food & Health plaats in het Avebe Innovation Center op de Zernike Campus. Een toepasselijke locatie aangezien in het innovatiecentrum hard wordt gewerkt aan innovaties op het gebied van aardappelzetmeel en aardappeleiwit. Maar ook enkele start-ups en scale-ups met focus op food, zijn gevestigd in een onderdeel van het innovatiecentrum; het Innolab Agrifood. Het doel van het innovatiediner: het bijeenbrengen van een inhoudelijke groep met regionale én nationale spelers om nieuwe verbindingen te leggen, opdat er in de toekomst potentieel nieuwe samenwerkingen worden gestart.

 

Innovatieve voedingsbodem

Na succesvolle diners op het gebied van Biotechnologie en Engineering bood het thema Agri & Food zich aan. De avond gevuld met korte en inhoudelijke pitches door Prof. Dr. Gert Jan Euverink (directeur Carbohydrate Competence Centre), Dr. Marc Laus (R&D manager application development, Avebe), Prof. Dr. Jon D. Laman (Professor Immunology of Ageing, UMCG), en Dr. Dmitry Bachin (EV Biotech) boden een innovatieve voedingsbodem voor een inspirerende avond. 

 

Nationale interesse

Onder de genodigden - een gemêleerde groep - bevonden zich 40 knappe knoppen vanuit bedrijfsleven en de Groningse kennisinstellingen. Niet alleen vanuit de regio, maar ook van ver was er interesse voor het ecosysteem op Campus Groningen. Het besloten diner, met informeel karakter trok grote namen waaronder Friesland Campina, Koopmans, Suikerunie, Smilde Foods, Ausnutria en AgriFirm. En of de Groningse kennis met enthousiasme is ontvangen? De bestaande connecties zijn versterkt en nieuwe verbindingen zijn gelegd, dat kunnen we wel stellen. En op de vraag of hier vervolg aan gegeven moet worden, wordt dan ook enthousiast door de aanwezigen op gereageerd: “Zeker hier een vervolg aan geven. Ik heb zoveel nieuwe dingen geleerd en nieuwe mensen ontmoet."

 


De innovatiediners - georganiseerd door Campus Groningen en partners - vinden periodiek plaats op een thema ten behoeve van gezamenlijke innovatie. R&D'ers van het (regionale) bedrijfsleven komen in contact met de kennisinstellingen en bedrijven op de Campus. Het resultaat; een informeel en inspirerend diner waar in klein gezelschap de eerste ideeën en verbanden voor nieuwe samenwerkingen ontstaan op specifieke thema’s.

 

“Goede catering, laagdrempelige setting, veel interactie en nieuwe ideeën, kortom: top”

Dr. Marc Laus, over de potentie van aardappel proteïne
Dr. Marc Laus, over de potentie van aardappel proteïne
Prof. Dr. Jon D. Laman over aardappel proteaseremmers voor het beperken van huidontsteking
Prof. Dr. Jon D. Laman over aardappel proteaseremmers voor het beperken van huidontsteking
Het innovatiediner Agri & Food werd trots mede mogelijk gemaakt door
Het innovatiediner Agri & Food werd trots mede mogelijk gemaakt door