Nieuwe innovatiewerkplaats NextWorx › Campus Groningen

Nieuwe innovatiewerkplaats NextWorx

Nieuwe innovatiewerkplaats NextWorx

Nieuwe innovatiewerkplaats NextWorx

do, 14 februari 2019

De economie van Noord-Groningen krijgt een bijzondere economische impuls. Dat is althans de overtuiging van de initiatiefnemers van een nieuwe samenwerking onder de naam innovatiewerkplaats NextWorx. NEXTWORX wil de regio uitdagen om samen te werken aan de ontwikkeling van de regionale economie door innovatie. Dat gebeurt via een methode die zich richt op het organiseren van lokaal contact, waarbij onderzoekers en studenten belangrijke factoren zijn om stappen te kunnen maken richting innovatie. Het lectoraat Duurzaam Coöperatief Ondernemen van lector Willem Foorthuis van de Hanzehogeschool Groningen ontwikkelde deze methode. Een prachtig initiatief van oprichters Hanzehogeschool en Univé!

 

 

Vierde gebiedscoöperatie

NextWorx moet uitgroeien tot de vierde gebiedscoöperatie in de provincie Groningen. De eerste was Gebiedscoöperatie Westerkwartier. Deze is tot nu toe zó succesvol in het nastreven van haar doelen - het aanjagen van maatschappelijke en economische innovatie - dat het begin januari tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland werd onderscheiden met de Langmanprijs.

Duurzame initiatieven ontwikkelen

‘Net als in het Westerkwartier willen we in Noord-Groningen duurzame initiatieven die er zijn vanuit de bevolking en in de dorpen, verder helpen ontwikkelen. Wij kunnen vanuit NextWorx deze initiatieven met onze deskundigheid ondersteunen’, vertelt Lies Oldenhof, manager NextWorkx. De nieuwe coöperatie is gevestigd op de eerste verdieping van het kantoor van Univé in Appingedam en zal donderdag 14 februari officieel worden geopend.

Ondernemersinitiatieven

Energiecollectieven, ondernemende Groningers die samen een bedrijf starten, dorpsinitiatieven: het gonst momenteel van de ondernemersinitiatieven. En ook in de regio Eemsdelta (de gemeenten Delfzijl, Loppersum en Appingedam) bruist het. Om deze ondernemende mensen met raad en daad terzijde te staan, namen Univé en de Hanzehogeschool het initiatief tot de oprichting van NextWorx, als open samenwerking van studenten, onderzoekers, regionale overheid, bedrijven, organisaties en MKB.

Bron artikel: eemsdelta.nl en nationalonderwijsgids.nl

Lies Oldenof. Copyright: Hanzehogeschool
Lies Oldenof. Copyright: Hanzehogeschool