Hanzehogeschool scoort weer als aanjager ondernemerschap › Campus Groningen

Hanzehogeschool scoort weer als aanjager ondernemerschap

Hanzehogeschool scoort weer als aanjager ondernemerschap

Hanzehogeschool scoort weer als aanjager ondernemerschap

do, 7 juni 2018

De Hanzehogeschool Groningen staat wereldwijd op de 6e plaats in de subcategorie ‘graduate companies’ oftewel bedrijven opgericht door alumni. Dit blijkt uit de 2018 U-Multirank resultaten die vandaag bekend zijn gemaakt. In Nederland staat de Hanzehogeschool op de eerste plaats voor deze categorie. In de categorie ‘regional joint publications’ is de hogeschool wereldwijd nummer 7 geworden in de subcategorie (categorie regional engagement). Ook hier staat de Hanzehogeschool op nummer één in Nederland. Aan deze twee categorieën namen 1614 instellingen deel uit 95 landen. Een fantastisch resultaat dat de score van Campus Groningen als banenmotor en excellente vestigingsplaats bevestigt!

Campus Groningen is trots op deze resultaten van de Hanzehogeschool. Er wordt veel geïnvesteerd in ondernemerschap binnen het onderwijs van de hogeschool. Structureel en al vanaf het eerste jaar is er in de opleidingen aandacht voor ondernemerschap. Studenten kunnen afstuderen op hun eigen onderneming, er zijn meer dan 10 minorprogramma's op het gebied van ondernemerschap waar studenten aan deel kunnen nemen. Én ze kunnen gebruik maken van de topondernemersregeling.

Samen met het Akkoord van Groningen en het noordelijke bedrijfsleven investeert de Hanzehogeschool in ondernemerschap. Ook komt de regio in de Deloitte Fast 50 naar voren als een heel sterke regio op het gebied van ondernemerschap. Ondernemerschap is een van de speerpunten van de Hanzehogeschool Groningen. In Vernieuwen in Verbinding, het strategische plan 2016-2020, staat al de ambitie om in 2020 jaarlijks 500 nieuwe ondernemingen te starten, die 5.000 nieuwe banen opleveren.

2018 U-Multirankresultaten

De 2018 U-Multirankresultaten zijn op www.umultirank.org te vinden. De Europese ranking heeft ruim 1.500 universiteiten en hogescholen in 99 landen wereldwijd met elkaar vergeleken. U-Multirank voert sinds 2011 haar onderzoek uit met steun van de Europese Commissie en brengt jaarlijks haar ranglijsten uit.