Hanzehogeschool en RUG scoren op kwaliteit › Campus Groningen

Hanzehogeschool en RUG scoren op kwaliteit

Hanzehogeschool en RUG scoren op kwaliteit

Hanzehogeschool en RUG scoren op kwaliteit

do, 8 maart 2018

Goed nieuws voor Campus Groningen: zowel de Hanzehogeschool Groningen als de Rijksuniversiteit Groningen scoren recent zeer goed op diverse kwaliteitsbeoordelingen. De Hanzehogeschool Groningen is de eerste hbo-instelling die de nieuwe ronde van kwaliteitsbeoordeling op instellingsniveau – de Instellingstoets Kwaliteitszorg - succesvol heeft afgerond. En in de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen 17 opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het label Topopleiding.

Hanzehogeschool Groningen rondt nieuwe Instellingstoets Kwaliteitszorg succesvol af

Als feestelijke afsluiting van dit proces rondom de Instellingstoest Kwaliteitszorg overhandigt voorzitter dr. A.H. (Anne) Flierman van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) het positieve besluit aan collegevoorzitter drs. H.J. (Henk) Pijlman van de Hanzehogeschool Groningen op woensdagmiddag 7 maart.

Ieder zes jaar toetsing
De Instellingstoets Kwaliteitszorg wordt iedere zes jaar bij elke hoger onderwijsinstelling afgenomen. Afgelopen najaar heeft een panel van de NVAO de Hanzehogeschool bezocht en gesproken met het College van Bestuur, de Raad van Toezicht, studenten, medewerkers en partners uit het werkveld. Aan de hand van deze gesprekken werd onderzocht of de kwaliteitszorg van de Hanzehogeschool garant staat voor goed (inter)nationaal onderwijs. Daarnaast bekeek het panel of de hogeschool wel continue werkt aan ontwikkeling en verbetering van datzelfde onderwijs.

Lees hier meer over de succesvolle Instellingstoets Kwaliteitszorg

Bron en rechten afbeelding: Hanzehogeschool

RUG scoort 17 Topopleidingen

In de nieuwe editie van de Keuzegids Masters krijgen 17 opleidingen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) het label Topopleiding. De researchmaster Economics and Business van de RUG is zelfs beoordeeld als allerbeste universitaire masteropleiding van Nederland. Ook de master Nanoscience staat voor het zesde jaar in de top drie. Van de negen 'brede of algemene' universiteiten staat de RUG in totaal als eerste gerangschikt met 63,5 punten. Met de technische universiteiten erbij mag de RUG zich de derde (voltijds) masteruniversiteit van Nederland noemen.

17 topopleidingen
In de Keuzegids Masters 2018 zijn beschrijvingen opgenomen van alle masteropleidingen die officieel in Nederland zijn geregistreerd. Bij de meeste masters wordt bovendien met punten een kwaliteitsoordeel gegeven. Sommige studies zijn zo goed dat de redactie ze het label Topopleiding geeft (een score van 76 punten of meer). Landelijk kregen 157 masteropleidingen dit label. Van de masters van de RUG mogen zich 17 Topopleiding noemen. Dit zijn: Archeologie (research), Astronomy, Behavioural and Cognitive Neurosciences (research), Chemical Engineering, Ecology and Evolution, European Studies, Filosofie, International Law and the Law of International Organizations, Kunst- en Cultuurwetenschappen, Marketing, Rechtswetenschappelijk Onderzoek (research), Mathematics, Nanoscience, American Studies, Economics and Business (research), Sociologie, en Spatial Sciences (research).

Lees hier meer over Keuzegids Masters