Hanzehogeschool breidt uit op Zernike Campus › Campus Groningen

Hanzehogeschool breidt uit op Zernike Campus

Hanzehogeschool breidt uit op Zernike Campus

Hanzehogeschool breidt uit op Zernike Campus

di, 14 augustus 2018

De Hanzehogeschool opent in september 2018 een nieuwe locatie op de Zernike Campus om de sterke groei van het aantal ict-studenten op te vangen. De Hanze neemt het voormalige NHL-pand over op Zernikepark 10 en biedt daarmee extra ruimte en voorzieningen voor studenten en bedrijfsleven. Een goede ontwikkeling voor de samenwerking tussen bedrijfsleven en kennis op Campus Groningen!

20% meer studenten

De Hanzehogeschool ziet het aantal studenten steeds verder toenemen: de afgelopen twee jaar kwam er twintig procent bij. De groei in het aantal studenten is aanleiding te gaan bouwen en, in dit geval, een bestaand pand erbij te kopen. In het voormalige NHL-pand zal de Digital Society Hub haar intrek nemen. Naast extra vierkante meters voor studenten, voorziet het pand ook in de behoefte het bedrijfsleven in te huizen voor multidisciplinaire opdrachten.

Digital Society Hub

De Digital Society Hub is een innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool en onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Het is een plek waar studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar werken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5G, Big Data, E-Health, gaming, cybersecurity en interactieve media.

Vanaf het nieuwe studiejaar kunnen de studenten aan de slag op Zernikepark 10. Het pand wordt op dit moment verbouwd tot een state-of-the-art onderwijsomgeving met de nieuwste faciliteiten op het gebied van ict en inrichting.

Bron artikel: hanze.nl
Bron afbeelding: copyright Campus Groningen. Fotograaf: Peter Tahl