Hanzehogeschool bij wereldtop ondernemende hogescholen › Campus Groningen

Hanzehogeschool bij wereldtop ondernemende hogescholen

Hanzehogeschool bij wereldtop ondernemende hogescholen

Hanzehogeschool bij wereldtop ondernemende hogescholen

wo, 12 april 2017

‘Dit is een fantastisch resultaat!’ Zo reageert de Hanzehogeschool op het feit dat het op de vijfde plaats terecht is gekomen van een wereldranglijst van meest ondernemingsgezinde hogescholen.

Hanzehogeschool Groningen behoort niet alleen in Nederland of in Europa, maar zelfs wereldwijd tot de meest ondernemende hogescholen. Drs. Frans M. Donders, directeur van incubator Cube050 meldt dat Hanzehogeschool op de 5e plaats terecht is gekomen van de lijst met meest ondernemingsgezinde hogescholen ter wereld. ‘Dit is een fantastisch resultaat!’, zo laat hij weten.

De Hanzehogeschool Groningen blinkt uit in ondernemerschap. Zo blijkt althans uit data van de U-Multirank 2017 van de Europese Unie, waar 1.465 internationale instellingen aan deelnemen.

De Hanzehogeschool Groningen is in de categorie ´Kennisoverdracht´ wereldwijd nummer 5 geworden wat betreft het aantal ´Graduate companies', startups van studenten en alumni. In Nederland staat de hogeschool op de eerste plaats voor dit onderwerp. Ook op het vlak van 'Gezamenlijke regionale publicaties' in de categorie 'Regionale focus' behoort de hogeschool tot de wereldtop 3.

U-Multirank (umultirank.org) onderzocht in 2017 bijna 1.500 universiteiten en hogescholen in 99 landen. De organisatie voert sinds 2011 haar onderzoek uit met steun van de Europese Commissie en brengt jaarlijks haar ranglijsten uit. 

De Hanzehogeschool Groningen is trots op deze resultaten. In Vernieuwen in Verbinding, het strategische plan 2016-2020, staat al de ambitie om in 2020 jaarlijks 500 nieuwe ondernemingen te starten, die 5.000 nieuwe banen opleveren.

“We willen iedereen gelukwensen die een bijdrage heeft geleverd aan dit fantastische resultaat!’, aldus Donders,  in een mail aan alle betrokkenen.