Feestelijke afsluiter van dynamisch Campusjaar › Campus Groningen

Feestelijke afsluiter van dynamisch Campusjaar

Feestelijke afsluiter van dynamisch Campusjaar

Feestelijke afsluiter van dynamisch Campusjaar

di, 11 december 2018

Meer ruimte voor start-ups, een gloednieuw datacentrum, de ontwikkeling van een Product Creation Center: de ‘ghosts’ van Past, Present en Yet to Come gaven tijdens het Campus Café: A Christmas Carol op dinsdag 11 december bij Bytesnet een mooi kijkje in de dynamiek van Campus Groningen. Het jaarlijkse kerstevent van Campus Groningen werd verrijkt met een partnerevent van het Top Dutch Solar Racing Team, waar de studenten hun progressie met de eerste auto op zonne-energie vol vuur toonden aan hun sponsoren en partners.

Groei op de snelst groeiende Campus

Bij een kerstborrel hoort natuurlijk glühwein, een kerstboom en een presentje. Maar ook een moment om de groei van afgelopen jaar te aanschouwen. Managing director Edward van der Meer van Campus Groningen gaf in vogelvlucht de resultaten en successen weer met het thema groei. Groei in het aantal start-ups, groei van Avebe in het Innovatiecentrum, Campus Groningen als snelst groeiende Campus, uitbreiding van het Noordpunt Healthy Ageing Campus, en groei in de online exposure van Campus Groningen met Campus TV.

Dynamische plek

Naast de successen van 2018 kijkt de Campus vooral ook vooruit. De kerstborrel vond dan ook niet voor niets plaats in het fonkelnieuwe Datacenter- en lab van Bytesnet, dat in 2018 is gebouwd en in gebruik genomen. “Het is een cadeau om aanwezig te zijn op te Campus, en met dit gebouw en het Datalab geven we ook graag wat terug aan de Campus", aldus Peter de Jong, CEO van Bytesnet.

Henco Pezy van Pezy Group pitcht
Henco Pezy van Pezy Group pitcht
Het Top Dutch Solar Team aan het woord
Het Top Dutch Solar Team aan het woord
Linda Dijkshoorn stelt start-up EV Biotech voor
Linda Dijkshoorn stelt start-up EV Biotech voor

Toekomst bepalen

En wat gaat er, naast past en present, nog komen? Op de Campus waarden afgelopen jaar veel dromen en ideeën. Aan Henco Pezy (Pezy Group, Product Creation Center) en Linda Dijkshoorn (EV Biotech) de eer om af te trappen met ambities voor de toekomst. Ook het Top Dutch Solar Racing Team nam de bezoekers van hun partnerevent en van de kerstborrel mee in hun plannen voor het nieuwe jaar, waarin niet alleen de voltooiing van hun eerste Groningse auto op zonne-energie is gepland. Hun grootste ambitie wacht in de Bridgestone Solar Race van 3022 kilometer dwars door Australië in oktober 2019. Campus Groningen is trots voedingsbodem en springplank te zijn van de gepresenteerde initiatieven, en van de vele andere projecten die ontstaan in dit sterke, noordelijke ecosysteem van onderzoek, ondernemerschap en onderwijs.