Energiek Campus Café › Campus Groningen

Energiek Campus Café op donderdag 15 maart 2018

Energiek Campus Café

Energiek Campus Café op donderdag 15 maart 2018

ma, 19 maart 2018

Energie was het thema van het afgelopen, goedbezochte Campus Café op donderdag 15 maart 2018. Veel nieuwe gezichten kwamen op dit thema af, dat momenteel veel in de belangstelling staat. Energie en energietransitie is een probleem dat ons allen aangaat, en dat op Campus Groningen hoog op de agenda staat. 

Energietransitie en New Energy Coalition

Zeer toepasselijk was in dit kader de locatie, namelijk de Energy Academy Europe op Zernike Campus Groningen. Dit zeer duurzame gebouw, opgeleverd in 2017, en gekroond tot meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland, huisvest diverse organisaties die zich richten op energie. Zo ook de pas opgerichte New Energy Coalition (NEC). Deze organisatie richt zich op de energietransitie, en directeur Gertjan Lankhorst gaf tijdens het Café een inkijkje in de plannen en ambities van de NEC.

Ron van der Weerd, programmamanager Real Estate en Campusontwikkeling van de Hanzehogeschool wees tijdens zijn introductie op de vele nieuwe ontwikkelingen en projecten die momenteel en komend jaar lopen op Campus Groningen. Denk hierbij aan de aanpak van de Zernikelaan, de nieuwbouw van de Feringa Building en de halve finale van de Young Business Awards op 27 maart.

Ron van der Weerd houdt een korte inleiding
Ron van der Weerd houdt een korte inleiding
Gertjan Lankhort, directeur van de New Energy Coalition
Gertjan Lankhort, directeur van de New Energy Coalition

Campus Café 20 september

Tot slot werd er ook vast een blik vooruit geworpen op komende events van en op Campus Groningen, zoals de Zernike Campus Run Bike Run op 20 mei, de Campus Trail op 6 september en het najaars-Campus Café op 20 september. Dit Café zal als thema 'Healthy Ageing' hebben, en zal plaatsvinden op de Healthy Ageing Campus. Houd onze website in de gaten voor nadere locatie en informatie over dit event!