Primeur met ecofalt op Campus Groningen › Campus Groningen

Primeur met ecofalt op Campus Groningen

Primeur met ecofalt op Campus Groningen

Primeur met ecofalt op Campus Groningen

wo, 22 mei 2019

Op Campus Groningen worden niet alleen innovaties ontwikkeld. De Campus zélf vormt ook vaak een proeftuin zoals weer blijkt uit de aanleg van nieuw 'ecofalt' op Zernike Campus afgelopen weekend, op de weg De Mudden. Ecofalt is een duurzaam alternatief voor gewoon asfalt. In ecofalt zit een bindmiddel op plantaardige basis. Het wordt koud gemaakt en verwerkt. Hierdoor is de uitstoot van CO2 lager dan bij gewoon asfalt. Daarnaast bestaat de onder- en tussenlaag voor maar liefst 90% uit gerecycled slooppuin. Het is de eerste keer dat er in de gemeente Groningen met ecofalt geasfalteerd wordt.

Pilot in Groningen

Ecofalt is ontwikkeld door de gelijknamige start-up Ecofalt uit het BeStart-programma uit Friesland, editie 2018. BeStart is een accelerator voor cleantech startups. In Friesland bleek het niet mogelijk om een launching customer te vinden. Op Campus Groningen is het wel gelukt om een pilot te doen in samenwerking met Enablemi en de gemeente Groningen. Community manager Annet de Vree van Campus Groningen: "Het is heel erg mooi dat we vanuit de Campus samen met de gemeente deze pilot mogelijk hebben kunnen maken. Campus Groningen is echt een goede proeftuin voor innovatieve ideëen en producten." Ecofalt maakt nu deel uit van Abbink Boekelo Wegenbouw, een bedrijf met ruim 25 jaar ervaring in de wegenbouw.

Copyright afbeeldingen ecofalt: ecofalt.nl
Copyright portret Annet de Vree: Campus Groningen

"Het is heel erg mooi dat we vanuit de Campus samen met de gemeente deze pilot mogelijk hebben kunnen maken. Campus Groningen is echt een goede proeftuin voor innovatieve ideëen en producten."

Annet de Vree, community manager Campus Groningen
Annet de Vree, community manager Campus Groningen