De Streekboer op Zernike Campus › Campus Groningen

De Streekboer op Zernike Campus

De Streekboer op Zernike Campus

De Streekboer op Zernike Campus

wo, 20 maart 2019

Nieuwe aanvulling op het aanbod op Zernike Campus: producten van De Streekboer! Deze organisatie biedt lokale (vaak biologische) producten zoals groenten en honing uit de streek aan. En nu komt er dus ook een afhaalpunt op Zernike Campus! Dit dankzij een samenwerking tussen het Green Office van de Rijksuniversiteit Groningen en De Streekboer. De  duurzaamheidsambassadeurs van de Green Office zetten zich ten volle in om dit project tot een succes te maken.

 

Pilot

Deze pilot van twee maanden is in eerste instantie ingericht voor medewerkers en studenten van de Rijksuniversiteit Groningen. Maar ook anderen die werken of studeren op de Zernike Campus mogen bestellen en ophalen op de Campus.

Hoe werkt het? Vanaf woensdag 27 maart kun je online op de website van De Streekboer je producten bestellen, en dan ligt je bestelling op de donderdag klaar, de eerste keer op donderdag 4 april op Zernike Campus. Het afhaalpunt wordt ingericht bij de computerfaciliteiten tussen het Duisenberggrbouw en het gebouw Mercator. Studenten kunnen met korting bestellen, ook zonder lid te worden van De Streekboer.

 

Meer info

Voor meer informatie of vragen, neem dan contact op met:

  • De Streekboer (tel. 085 – 016 02 76 of info@destreekboer.nl)
  • Green Office van de RUG (050-363 4884 of greenoffice@rug.nl)

 

Bron artikel: Green Office

Over De Streekboer
  • Bij De Streekboer eet je 100% lokaal. Groningen heeft andere boeren en een ander assortiment dan Friesland. Vandaar dat je eerst jouw regio moet selecteren.
  • Zij bieden vrijwel alles wat de streek te bieden heeft aan: groente, fruit, rund-, varkens-, kippen- en lamsvlees, zuivel en zelfs brood geproduceerd van lokale granen. Als het product op biologisch of op biologisch-dynamische wijze geproduceerd is, staat dat er bij.
  • Jij selecteert het afhaalpunt bij jou in de buurt. Zij zorgen ervoor dat jouw krat met boodschappen daar op het afgesproken tijdstip klaarstaat.

Missie van De Streekboer: "Wij zijn in 2015 De Streekboer begonnen omdat we vinden dat voedsel op een andere manier geproduceerd en verkocht moet worden. Als we op de huidige manier doorgaan met het produceren en verkopen van voedsel, houdt onze aarde het niet vol. We putten de bodem uit om zo goedkoop mogelijk voedsel aan te kunnen bieden. Kwaliteit is ondergeschikt aan kwantiteit."

Bron tekst in uitgelichte alinea en copyright foto: De Streekboer

Over De Streekboer