De student als ondernemer › Campus Groningen

De student als ondernemer: Dag van de Ondernemende Student op 25 april

De student als ondernemer

De student als ondernemer: Dag van de Ondernemende Student op 25 april

wo, 24 april 2019

Op donderdagmiddag 25 april wordt Start-up City op Zernike Campus Groningen omgetoverd tot festivalterrein. Het belooft een dag vol muziek, foodtrucks, workshops en ondernemerschap te worden. Voor alle studenten die geïnspireerd willen worden over ondernemerschap. Het festival van 13.00 tot 16.00 uur is voor iedereen vrij toegankelijk. Je hoeft je niet aan te melden.

Rabo Ondernemersprijs

De Dag van de Ondernemende Student, een initiatief van de Hanzehogeschool Groningen, wordt afgesloten met de finale van de Rabo Ondernemersprijs ter waarde van 10.000 euro en een publieksprijs en begint om 16.00 uur. Vanwege de verwachte drukte en de capaciteit is de finale alleen op persoonlijke uitnodiging via de mail.

Genomineerden voor de Rabo Ondernemersprijs zijn Jorn Hofman, Jetze de Jong en Alwin Tammenga. De ideeën betreffen een mechanische sta-op toilethulp, een nieuw concept voor de koopwoningmarkt en flexibele modules voor een camper. 

Programma

Ondernemen is doen. Tijdens het festival zullen er verschillende doe-activiteiten zijn waarbij jij je ondernemende houding of gedrag kan testen of inzetten. Doe jij mee met de ondernemende lama's? Volg je de creatieve workshop van de honoursminor DaVinci? Of ga je de challenge van de minor de Noorderlingen aan? 

Naast ondernemen is er op de grasstrook naast Start-up City een plek waar je kunt relaxen, eten en luisteren naar livemuziek. Genoeg tijd om te chillen dus en te genieten van je burger of vega gerechtje in de zon. 

Publieksprijs
Daarnaast is er een playground voor studenten die kans maken op de publieksprijs. Leer de studenten en hun ideeën kennen. Stem op je favoriet! Kandidaten publieksprijs: Robert Sillem, Jetze de Jong, Nienke Nieland, Alwin Tammenga, Jelmer Haarman, Jelle Berrevoets, Robin Kors, Tristan Hofman en Jorn Hofman.