CC Diagnostics wint Jonge Ondernemingsprijs › Campus Groningen

CC Diagnostics wint Jonge Ondernemingsprijs

CC Diagnostics wint Jonge Ondernemingsprijs

CC Diagnostics wint Jonge Ondernemingsprijs

ma, 7 oktober 2019

Ondernemer Nutte van Belzen van CC Diagnostics heeft de Jonge Ondernemingsprijs 2019 gewonnen. Het bedrijf in medische testen mag zich daarmee de beste beginnende onderneming van Friesland, Groningen en Drenthe noemen. CC Diagnostics, gestart op de Healthy Ageing Campus, ontwikkelde een nieuwe DNA-methylatietest voor de screening van baarmoederhalskanker. Het bedrijf is opgericht door drie studenten van de Rijksuniversiteit Groningen: Jean-Luc Kraaijenoord, Wisse Krikke en Nutte van Belzen. 

Finale

Elk jaar strijden jonge ondernemers uit Friesland, Groningen en Drenthe voor de felbegeerde award. Aan de award hangen extra prijzen, zoals een exclusieve masterclass ter waarde van € 2.500,00, een adviestraject van Flinc, een lidmaatschap van JNO, een advertentiepagina in Noordz en natuurlijk eeuwige roem. Naast de winnaar van dit jaar maakten Jessica Kuiken van Marketing Crew uit Franeker en Frans Filius van Grutte Pier Brouwerij kans op de titel.

Arts én ondernemer

De jury, bestaande uit zakelijke professionals, waren unaniem over de uitslag. “Alle finalisten zijn uniek en goed in wat ze doen. De reden dat wij Nutte van Belzen de winnaar vinden is onder andere dat hij tijdens zijn studie begonnen is met ondernemerschap. Hij is zowel arts als ondernemer, een bijzondere combinatie. Hij heeft een test ontwikkelt die 33% minder fouten maakt in het snel en effectief aantonen van baarmoederhalskanker. Dit kan in Europa leiden tot een besparing van minstens 360 miljoen euro. Nutte heeft zeer goed inzicht in zijn kwaliteiten en eigenschappen en heeft de juiste mensen om zich heen weten te verzamelen om dit te realiseren.”, aldus juryvoorzitter Jelmer Spijksma van Or-Quest.

Over CC Diagnostics

CC Diagnostics B.V. kan met haar technologie een verhoogd risico op het ontwikkelen van baarmoederhalskanker nauwkeurig aantonen. De basis van de onderneming vormt een wereldwijd gepatenteerde test die is ontwikkeld in het UMCG. De ontwikkelde test meet en interpreteert unieke DNA-afwijkingen die geassocieerd zijn met de ontwikkeling van baarmoederhalskanker. In 2018 ontving het jonge bedrijf een investering van Carduso Capital om hun product verder te ontwikkelen.

Bron artikel: rtvnoord.nl en jop.nl
Foto: winnaar Nutte van Belzen met bloemen. Copyright: JOP